Fjalë kyçe: Stalini

Foto dite / Nga 27-shi -

Si u vra Trocki nga Stalini…

Trocki mendohej që do ishte njeriu që do të pasonte Leninin, por ai nuk ia doli mbanë të përballonte kurthet e Stalinit. Trocki u përpoq të bënte opozitë, por shpejt…

Mejtime / Nga Media -

1990/ Dinamiti ndaj Stalinit në Tiranë

Nga Kastriot Dervishi Në orën 20:30 të datës 28.3.1990 ndaj shtatores së Stalinit përballë Galerisë së Arteve Figurative në Tiranë u hodh një sasi dinamiti. Ngaqë autori i këtij akti,…

Mejtime / Nga Media -

Malësori katolik dhe Stalini

Nga Mexhid Yvejsi 5 Mars 1953 ‎”Kur pat vdekë Stalini, në Shqipni u ba gjamë e madhe. Partia angazhoi vendin me e qa prijësin. Nji malsor ulet në Shkoder e…

Këndonjësit / Nga 27.al -

Kalërimi i vdekjes

Nga Enkel Demi Në të gjitha besimet monoteiste vdekja konsiderohet kalim në një jetë tjetër, vazhdimësi, dëlirësi në shumë raste. Shqiptarët besimpakë dhe në shumicën dërrmuese ateistë, paganë ose bestydë…