Ka than' i moçmi: 

“Shqiptari e ka zakon që kundështon para se të marrë vesh".

                          -Faik Konica

Koronavirusi/ Ambasada e Shqipërisë në SHBA jep njoftimin: Si të përfitoni pagesën e papunësisë

Nga Ejona 0

Ambasada e Shqipërisë në SHBA ka bërë një njoftim të rëndësishëm për të gjithë shtetasit shqiptarë që ndodhen Amerikë për tu ardhur në ndihmë në këtë periudhë që pandemia vijon të jetë një rrezik serioz për të gjithë.
Në njoftimin e SHBA thuhet se do të ndihmohen të gjithë ata që humbasin punën, por duhet të ndjekin me kujdes të gjitha udhëzimet. “Departamenti i Punës i Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka publikuar udhëzimet e reja për shtetet e Federatës në lidhje me administrimin prej tyre të siguracioneve të papunësisë për të ardhur në ndihmë të Amerikanëve që janë prekur nga pandemia e virusit COVID – 19.
Në vijim të këtyre udhëzimeve, Qeveria Federale autorizon shtetet të rregullojnë kuadrin e tyre ligjor, me qëllim që këto shtete te paguajnë benefite papunësie në rastet si më poshtë: (1) Kur një punëdhënës përkohësisht pezullon aktivitetin për shkak të COVID – 19, duke bërë të pamundur vajtjen në punë të punëmarrësve; (2) Kur një individ është i karantinuar për shkak të COVID – 19, por pritet të kthehet në punë pas periudhës së karantinimit; (3) Kur një individ largohet nga puna për shkak të riskut ndaj ekspozimit apo infektimit, apo për t’u kujdesur për një anëtar të familjes.
Çdo shtet administron program specifik të sigurimeve të papunësisë, por të gjitha shtetet ndjekin të njëjtat udhëzime të përcaktuara nga ligji federal”, shkruhet në njoftim.
Sakaq për t’u ardhur në ndihmë ambasada ka publikuar një listë kontaktesh ku të gjithë mund të informohen dhe nëse kanë probleme me COVID-19, mund të kontaktojnë për të marrë ndihmë.

Njoftimi i plote:

Të dashur anëtarë të komunitetit shqiptaro – amerikan në SHBA. Njoftimi i mëposhtëm publikohet nga Ambasada me qëllim një orientim të përgjithshëm në gjuhën shqipe. Për informacione të mëtejshme lidhur me procedurat e mëposhtme, lutem drejtohuni në adresat dhe numrat zyrtarë të publikuar nga institucionet përkatëse federale apo të shteteve të poshtëshënuara të cilat janë dhe autoriteret kompetente për trajtimin e rasteve. Faleminderit!!!

Departamenti i Punës i Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka publikuar udhëzimet e reja për shtetet e Federatës në lidhje me administrimin prej tyre të siguracioneve të papunësisë për të ardhur në ndihmë të Amerikanëve që janë prekur nga pandemia e virusit COVID – 19. Në vijim të këtyre udhëzimeve, Qeveria Federale autorizon shtetet të rregullojnë kuadrin e tyre ligjor, me qëllim që këto shtete te paguajnë benefite papunësie në rastet si më poshtë: (1) Kur një punëdhënës përkohësisht pezullon aktivitetin për shkak të COVID – 19, duke bërë të pamundur vajtjen në punë të punëmarrësve; (2) Kur një individ është i karantinuar për shkak të COVID – 19, por pritet të kthehet në punë pas periudhës së karantinimit; (3) Kur një individ largohet nga puna për shkak të riskut ndaj ekspozimit apo infektimit, apo për t’u kujdesur për një anëtar të familjes. Informacioni i mësipërm gjendet në: https://www.dol.gov/newsroom/releases/eta/eta20200312-0

Çdo shtet administron program specifik të sigurimeve të papunësisë, por të gjitha shtetet ndjekin të njëjtat udhëzime të përcaktuara nga ligji federal. Për më shumë informacion në lidhje me programin e shtetit ku ju jetoni, lutem klikoni në link-et më poshtë:

California https://www.edd.ca.gov/about_edd/coronavirus-2019.htm dhe  https://www.edd.ca.gov/about_edd/online_services.htm

Illinois https://www2.illinois.gov/…/COVID-19-and-Unemployment-Benef… dhe  https://www2.illinois.gov/…/Unemployment…/Pages/default.aspx

Massachusetts https://www.mass.gov/…/information-on-unemployment-and-coro… dhe https://www.mass.gov/…/massachusetts-covid-19-unemployment-…

Michigan https://www.michigan.gov/…/0,5863,7-336-78421_97241—,00.h…

New Jersey https://www.nj.gov/labor/worker-

New York https://labor.ny.gov/unemploymentassistance.shtm dhe https://labor.ny.gov/formsdocs/ui/TC318.3al.pdf

Pennsylvania https://www.uc.pa.gov/Pages/covid19.aspx, https://www.uc.pa.gov/unemployment-benef…/Pages/default.aspx dhe https://www.uc.pa.gov/…/COVID-19%20Expanded%20Scenario%20In…

Texas: https://www.twc.texas.gov/news/unemployment-news

Internal Revenue Service (IRS) ka krijuar një seksion specific të fokusuar tek hapat për të ndihmuar taksapaguesit, bizneset dhe entitete të tjera të afektuar nga COVID – 19. Taksapaguesit që kualifikohen për këtë benefit dhe të cilët kanë kryer ‘tax returns’ për 2019 ose 2018, do të përfitojnë automatikisht një pagesë deri në $1,200 për individ, $2,400 për të martuarit dhe deri në $500 për secilin fëmijë që kualifikohet. Informacioni i lartpërmendur gjendet ne link-et e mëposhtme. Për më shumë informacion, klikoni në këto link-e: https://www.irs.gov/coronavirus dhe https://www.irs.gov/…/economic-impact-payments-what-you-nee… Duke ju uruar të ruani shëndet të mirë në këto ditë sfiduese për të gjithë, lutemi kujdesuni maksimalisht për veten dhe familjen tuaj duke respektuar rigorozisht rregullat e përballimit të kësaj situate.

Loading...

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.

gjithësej