Fjalë kyçe: histori

Këndonjësit / Nga 27.al -

Kujtesa mund të kthehet në totalitare

Mendime rreth kujtesës dhe historisë… Meqë këto ditë po flasim shumë për “historinë” Nga dom Gjergj Meta Kujtesa dhe historia nuk janë e njëjta gjë. Ne kujtojmë, por kemi vështirësi…

Mejtime / Nga admin -

Një histori shumë, shumë personale

Nga Alma Nikolli Unë kam ardhur në Tiranë në vitin 1997. E guximshme, jo për mua sigurisht. Atëherë isha 5 vjeçe dhe si një fëmijë që kishte kaluar vitet e…

Mejtime / Nga Media -

Historia që përsërit vetveten…

Nga Bledian Koka Qarkullon një histori e cila ka si personazh ish-kryeministrin Aleksandër Meksi. Një burrë i nderuar, e një kryeministër i mençur që udhëhoqi proceset më delikate shtetformuese të…

OpEd / Nga Media -

A do të ketë më Mirditë…?

Nga Gjergj Meta Mirdita nuk është vetëm një nocion gjeografik. Është diçka më shumë dhe më e thellë. Mirdita është një realitet shpirtëror, nje areal antropologjik sui generis, unik në…

OpEd / Nga Media -

Turizmi i injorantëve të pasur

Nga Mero Baze Kanë mjaftuar disa të shtëna në ajër në një nga diskot më popullore të rivierës në bregdet, për të kthyer sot sytë, nga një prej plagëve serioze…