Fjalë kyçe: dom Gjergj Meta

Mejtime / Nga 27.al -

Është Krishtlindje! Ç’pret?

Nga Dom Gjergj Meta Është Krishtlindje! Flake tej zemërimin me shokun tënd të ngushtë, Edhe ai ashtu si ti, po pret të hedhësh ti hapin e parë Hidhe pra! Ç’pret! Është…

OpEd / Nga 27.al -

Muri i Berlinit dhe Muri i negociatave

Nga Dom Gjergj Meta Rënia e murit të Berlinit solli një nga ndryshimet e mëdhaja të Europës. Ajo perëndimore “kuptoi” se paska edhe një Europë tjetër dhe se pa të…

Këndonjësit / Nga 27.al -

Kujtesa mund të kthehet në totalitare

Mendime rreth kujtesës dhe historisë… Meqë këto ditë po flasim shumë për “historinë” Nga dom Gjergj Meta Kujtesa dhe historia nuk janë e njëjta gjë. Ne kujtojmë, por kemi vështirësi…

Mejtime / Nga 27.al -

Sot, kujtojmë Imzot Rrok Mirditën

Nga dom Gjergj Meta Sot, është 80 vjetori i lindjes së Imzot Rrok Mirditës, i cili shërbeu si Arqipeshkëv i Tiranë-Durrësit nga viti 1993 deri me datë 7 dhjetor 2015…

OpEd / Nga admin -

11 shtatori që ndryshoi botën

Nga dom Gjergj Meta Pas 11 shtatorit 2001 bota nuk është më e njëjtë. Jeta e shumë popujve dhe njerëzve ka ndryshuar krejtësisht. Ishte mbarimi i një epoke dhe fillimi…