I dha të drejtë Alibeajt/ Rithemelimi, kërkesë KPK-ës dhe ILD-ës: Shkarkoni gjyqtaren Blerina Muça

0
80

Grupi i Rithemelimit ka dërguar një kërkesë në Kromosnin e Pavarur të Kualifikimit si dhe në ILD. Nga dokumentet e publikuar zbulohet se PD ka listuar një sërë ankesash për gjyqtaren Blerina Muça dhe kërkon hetime të thelluara për të. Ndërsa kërkohet shkarkimi i saj. Shkresa i është drejtuar inspektorit të Lartë të Drejtësisë, Artur Metanit ndaj të cilit bëhet me dije se Komisioni i Rithemelimit është organi i vetëm drejtues i partisë Demokratike i konfirmuar edhe me vendimin e gjykatës së Tiranës në datën 25 Mars të vitit 2022.

Kujtojmë se Gjyqtarja e Tiranës, Blerina Muça, vendosi t’i japë të drejtën grupit të përfaqësuar nga Enkelejd Alibeaj për të ankimuar vendimin e kolegut të saj, Agron Zhukri, i cili njohu aktet e Kuvendit Kombëtar të 11 Dhjetorit 2021, në bazë të të cilit Partia Demokratike drejtohet nga Komiteti i Rithemelimit. Ndërkaq, anëtarët e Komisionit e kanë konsideruar vendimin e gjyqtares si të kundraligjshëm, pasi Alibeaj nuk ishte palë e procesit për të cilin ishte dhënë vendimi.