U kap me drogë të vlerës 1.5 mln euro, shtyhet seanca për 24-vjeçarin shqiptar (Emri)

0
47

Çështja e një  24-vjeçari shqiptari të akuzuar se mbante drogë me vlerë 1.5 milionë euro në Neubridge është shtyrë. Mediat e huaja bëjnë me dije se do të zhvillohet një tjetër seancë brenda këtij muaji për Klevist Shehaj,  për shkak se sot mungonte një përkthyer në gjykatë. Avokati i Shehaj ka thënë se procesi nuk mund të vazhdojë, derisa të gjendet një përkthyer për klientin e tij.  Megjithatë, u zbulua se përkthyesi shqip i kërkuar mungonte për shkak të problemeve shëndetësore.

Shehaj akuzohet se mbante rreth 420 000 € kokainë dhe 1.12 milion € kanabis, gjithashtu një numër pronash në Neubridge, pas një kontrolli të kryer më 7 maj të vitit të kaluar. Në datën në fjalë u sekuestruan edhe agjentë të dyshuar përzierjeje dhe pajisje të tjera droge. I pandehuri pretendohet se ka kryer dy vepra penale të nenit 3 dhe dy vepra penale të nenit 15 në kundërshtim me Ligjin për Keqpërdorimin e Drogave, 1977.E gjithë droga e sekuestruar është dërguar në Mjekësinë Ligjore në Irlandë për analiza.Zbulimi i supozuar është rezultat i një numri kërkimesh të Operacionit Tara në Kildare dhe Meath nga An Garda Síochana, i cili gjithashtu dha mbi 39 000 euro në para.

KRITIKA

Gjykatësi Desmond Zaidan i tha avoaktit  se ai duhet t’i shkruante një letër ankese shërbimit që ofron përkthyes për gjykatën. Edhe pse Boyle këmbënguli që klienti i tij, i cili u shfaq përmes lidhjes video, pranoi të procedonte pa një përkthyes, gjyqtari argumentoi se mungesa e një përkthyesi bëri që stafi në gjykatën e Naas ‘të vraponte si pula pa kokë’. “Kjo nuk është hera e parë që shërbimi e lëshon gjykatën, të paktën mund të kishin pasur mirësjelljen për të na thënë se përkthyesi do të mungonte,” tha gjyqtari Zaidan.

Gjykatësi gjithashtu i kërkoi rreshterit të Gardës, Jim Kelly, t’i shkruante Komisionerit të Gardës për këtë çështje: ‘Dikush duhet ta shkruajë atë që sapo ndodhi. ‘Është e drejta e të pandehurit që të ketë një përkthyes nëse anglishtja nuk është gjuha e tij e parë”, shtoi gjyqtari. Gjykatësi Zaidan pranoi që të pandehurin t’i caktojë në paraburgim deri në kthimin e çështjes më 26 maj.