Tenderi abuziv me uniformat e policisë, çmimi u mbajt i njëjtë, por mungojnë 239 mijë kapele uniforma e këpucë

Duhet të lëçisni

Mbaron epoka “Angela Merkel”. Gjermania voton të ardhmen e saj

Rreth 60.4 milionë gjermanë do të votojnë këtë të djelë për Bundestagun e 20-të, dhoma e ulët e parlamentit të Gjermanisë, pas 16 vitesh...

Siç premtoi qeveria, mbërritën 259 afganë të tjerë

Një tjetër grup afganësh kanë mbërritur pasditen e sotme në Shqipëri. Ministrja e Jashtme Olta Xhaçka njoftoi se janë 259 fëmijë, gra e burra. “259...

Horoskopi për ditën e sotme, 26 shtator 2021

Dashi Dita në vazhdim duhet të jetë e shkëlqyer. Ju prireni të punoni me një energji të pakrahasueshme me shenjat e tjera, dhe sot do...

“Nuk na vendos dot në rresht”, Berisha dhe militanti demokrat mesazh Yuri Kim

“Do doja t’i kujtoja cilitdo që më 6 maj 1919, kur pjesa tjetër e botës donte që Shqipëria të zhdukej, Shtetet e Bashkuara, Presidenti...

Detaje të reja janë zbuluar nga skandali me tenderin abuziv për uniformat e policisë së shtetit. Siç tregohet në dosjen e SPAK, zyrtarët e Ministrisë së Brendshme kanë ndryshuar sasinë e uniformave, që do të merrnin, por nuk kanë ndryshuar çmimin e tenderit prej 2.8 miliardë lekësh, duke shkelur hapur standardet e garës.

Në dosjen e siguruar nga gazetari i ABC, Ermal Vija theksohet se policisë i mungojnë 239 mijë njësi për artikuj. Konkretisht tenderi ishte rënë dakord për një sasi dorëzimi prej 726 mijë artikuj si kapelet, uniforma apo këpucë, por kjo nuk është zbatuar. Sipas rregullave tenderi duhet të ishte i ndarë në tre pjesë të ndryshme, duke filluar më uniformat, këpucët dhe shpërndarja. Komisioni i Vlerësimit të Ofertave në Ministrinë e Brendshme ka bërë bashkimin e të tre këtyre pjesëve në vetëm një të tillë, çfarë ka çuar deri në rritje të çmimit, ulje të sasisë së materialeve dhe reduktim të cilësisë.

Në dosjen e siguruar nga ABC theksohet se sipas të dhënave në dokumentet e vëna në dispozicion, të hetuarit rritën shumën e çmimeve për njësi për objektin kryesor të prokurimit nga 488.141 lekë në 621.011 lekë pa TVSH. Kjo rritje është bërë në shkelje të dispozitave ligjore, të cilat qartësisht përcaktojnë se specifikimet i takojnë Autoritetit Kontraktor në këtë rast Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë, e cila nuk ka ndryshuar çmimin  duke përcaktuar se ajo është shuma fillestare 488 141 leke me fond limit  2 765 028 820 lekë.

Sipas të dhënave në dokumentet pas këtyre ndryshimeve janë ruajtur 123 lloje artikujsh, por është ulur sasia e njësive, gjithsej  nga 72 6643 që ishte, sasia ka shkuar në 487 216 njësi, ose 23 9427 artikuj më pak, pa ndryshuar fondin limit, pra me të njëjtin fond rezulton se do blihen më pak artikuj duke shkaktuar qartësisht një dëm ekonomik.

Sipas SPAK, Edlira Naqellari dhe dy anëtarë të KVO, Fatmir Demneri dhe Mariglen Buzali, ndikuan në mënyrë të drejtpërdrejtë tek anëtarët e tjerë të KVO gjatë procesit të vlerësimit të ofertave nëpërmjet raportit teknik të vënë në dispozicion.

Po ashtu, Firma pjesëmarrëse në prokurim  BOE, “D^E” SHPK, “Summer Conf s.rl”, Lovers s.r.l dhe “Yakupoglu Tesktil Ve Deri San Tic”, u shpall fitues në kundërshtim me rregullat e prokurimit publik.

Më shumë shkrime

E Freskët taze

Mbaron epoka “Angela Merkel”. Gjermania voton të ardhmen e saj

Rreth 60.4 milionë gjermanë do të votojnë këtë të djelë për Bundestagun e 20-të, dhoma e ulët e parlamentit të Gjermanisë, pas 16 vitesh...

Siç premtoi qeveria, mbërritën 259 afganë të tjerë

Një tjetër grup afganësh kanë mbërritur pasditen e sotme në Shqipëri. Ministrja e Jashtme Olta Xhaçka njoftoi se janë 259 fëmijë, gra e burra. “259...

Horoskopi për ditën e sotme, 26 shtator 2021

Dashi Dita në vazhdim duhet të jetë e shkëlqyer. Ju prireni të punoni me një energji të pakrahasueshme me shenjat e tjera, dhe sot do...

“Nuk na vendos dot në rresht”, Berisha dhe militanti demokrat mesazh Yuri Kim

“Do doja t’i kujtoja cilitdo që më 6 maj 1919, kur pjesa tjetër e botës donte që Shqipëria të zhdukej, Shtetet e Bashkuara, Presidenti...

Florian Marku bën krenar shqiptarët, mposht Maxim Prodan dhe i rrëmben titullin (film)

Florian Marku ka mbajtur premtimin duke mposhtur të pamposhturi Maxim Prodan në Tottenham. https://www.youtube.com/watch?v=S4nvAymiDjo