Fjalë kyçe: Gentian Gaba

Mejtime / Nga 27.al -

Miti i rremë i pathyeshmërisë së Edi Ramës

Nga Gentian Gaba Sot Edi Rama është na apogjeun e tij. Vetëm gjashtë vite pas ardhjes në pushtet, kontrollon  çdo centimetër të jetës politiko-administrative të vendit. Por, paradoksalisht, pas 30 qershorit…

Mejtime / Nga Klodiana -

Secili çmendet sipas mënyrës së vet

Nga Gentian Gaba “Secili çmendet simbas mënyrës së vet” është titulli mjaft ironik i romanit të dramaturgut Stefan Çapalikut. Vepra, e ambientuar në Shkodër e autorit përgjatë një periudhe njëzetëvjeçare,…

Rrokull Shqipërisë / Nga 27.al -

Këtu vendosim ne

Nga Gentian Gaba Me fjalën anarki nënkuptohet gjendja që krijohet në shoqëri, kur mungon pushteti shtetëror i organizuar dhe kur nuk veprojnë ligjet e rregullat e detyrueshme për anëtarët e…

Mejtime / Nga Klodiana -

Një “kapo” si Sandër Lleshi

Nga Gentian Gaba Në zhargonin Lagersprache (gjuhën që përdorej në kampet naziste të përqendrimit), termi ‘kapo’, përdorej për të identifikuar të burgosurin e një kampi të cilit i ngarkohej detyra…