Nga Iva Tiço
Edhe kur je fillestare fare në kuzhinë, ka ca kombinime, që i di vetvetiu. Për shembull që dardhat dhe çokollata janë një kombinim i shkëlqyer, si molla me kanellën. Ose, se kur të del rastësisht përpara, një mik si Olti Curri, dhe e lë për kafe, të nesërmen nuk mund t’i shkosh me një tufë sallate jeshile apo një tas me brokoli të zierë, por se çokollata në këto raste bën punë. Ndaj pra, ka gjithmonë një arsye të provosh një tartë dardhash (nuk janë ende të pjekura dhe nuk e kanë aromën që duhet, ndaj më mirë sesa t’i hash si frut, ia vlen t’i shndërrosh në ëmbëlsirë).
Kjo është një ndër recetat më të thjeshta, dhe nëse në shtëpi keni pana ëmbëlsire dhe çokollatë të zezë, mund ta bëni menjëherë. Brumi është i thjeshtë, gjithë përbërësit e “pasta frola”-s dhe pak kakao e hidhur. Shtëpia do të mbajë një aromë të mrekullueshme për të paktën 24 orët që vijnë dhe kjo mund të kthehet në ëmbëlsirën e preferuar të stinës së dardhave, e cila po vjen.
Për të zbuluar këtë recetë të lehtë kliko në: http://rozmarina.al/kur-cokollata-takon-dardhat-dhe-pastaj-olti-currin/