Kostituohet KED, zhvillohet mbledhja e parë në Gjykatën e Lartë: Kush janë anëtarët që u zgjodhën nga Presidenti me short

Duhet të lëçisni

15 viktima dhe 356 raste me Covid në Maqedoninë e Veriut

Ministria e Shëndetësisë në Maqedoninë e Veriut bën me dije se në 24 orët e fundit janë kryer 1.906 teste, prej të cilave 356...

Shqipëria shpalli “non grata” diplomatin, reagon Rusia: Tirana bëri 2 shkelje

Shqipëria shpalli sot “non grata” dhe dëboi diplomatin rus, Alexey Krivosheev. Ambasada ruse në Tiranë ka reaguar pas dëbimit të diplomatit me argumentin se shkeli...

Greqia dyfishon kufirin detar, Idrizi: Keqardhje që bifteku i ministrave në Dubai u komentua më shumë

Kreu i PDIU, Shpëtim Idrizi e ka cilësuar të djeshmen një ditë të errë për Shqipërinë, pasi Parlamenti grek miratoi projekt-ligjin për zgjerimin nga...

Vaksina Pfizer, Manastirliu: 40.000 doza brenda shkurtit, të tjerat në Korrik

Ministrja e Shëndetësisë Ogerta Manastirliu tha se sipas kontratës me Pfizer, në Shqipëri do të vijnë deri në shkurt më shumë se 40 mijë...

KED ka zhvilluar sot mbledhjen e parë për vitin 2021 në Gjykatën e Lartë, ku u diskutua për vendet vakante në Gjykatën e Lartë. Këshilli i Emërimeve në Drejtësi është kostituuar me anëtarët e zgjedhur me short nga Presidenti Ilir Meta.

Ata janë: Marsida Xhaferllari nga Gjykata Kushtetuese, Elsa Toska nga Gjykata Kushtetuese, Ervin Pupe nga Gjykata e Lartë, Adnan Xholi nga Prokuroria e Përgjithshme, Astrit Kalaja nga Gjykatat e Apelit, Elona Toro nga Gjykatat e Apelit, Gjon Fusha nga Zyrat e Prokurorive pranë Gjykatave të Apelit, Genti Xholi nga Zyrat e Prokurorive pranë Gjykatave të Apelit,  Rilinda Selimi nga Gjykatat Administrative.

Ndërsa anëtarët zëvendësues janë:

Fiona Papajorgji nga Gjykata Kushtetuese, Ilir Panda nga Gjykata e Lartë, Kujtim Luli nga Prokuroria e Përgjithshme, Zegjine Sollaku nga Gjykata e Apelit, Kleanth Zeka nga Zyrat e Prokurorive pranë Gjykatave të Apelit, Gentiana Xhelili nga Gjykatat Administrative.

Njoftimi i plotë:

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi (KED) 2021, me praninë e të gjithë anëtarëve, anëtarëve zëvendësues, Avokatit të Popullit dhe subjekteve që ftohen sipas ligjit, zhvilloi mbledhjen e tij të parë, ditën e sotme, 14.01.2021, në ambientet e e Gjykatës së Lartë, e cila, sipas nenit 219 të ligjit nr. 115/2016, është edhe selia e Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

KED, me përbërjen e re, të zgjedhur me short nga Presidenti i Republikës, për të ushtruar komptencat dhe detyrime kushtetuese dhe ligjore për vitin 2021, me përgjegjshmëri institucionale, profesionale dhe qytetare, diskutoi për të gjitha çështjet e paracaktuara për shqyrtim në Rendin e Ditës, të bërë publik në datë 11.01.2021.

Në fillim të mbledhjes së KED, në lidhje me pikën e parë të rendit të ditës, u realizua kostituimi i Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, i zgjedhur me short nga Presidenti i Republikës, në datën 04.12.2020, me këtë përbërje anëtarësh:

 1. Marsida Xhaferllari nga Gjykata Kushtetuese
 2. Elsa Toska nga Gjykata Kushtetuese
 3. Ervin Pupe nga Gjykata e Lartë
 4. Adnan Xholi nga Prokuroria e Përgjithshme
 5. Astrit Kalaja nga Gjykatat e Apelit
 6. Elona Toro nga Gjykatat e Apelit
 7. Gjon Fusha nga Zyrat e Prokurorive pranë Gjykatave të Apelit
 8. Genti Xholi nga Zyrat e Prokurorive pranë Gjykatave të Apelit
 9. Rilinda Selimi nga Gjykatat Administrative

Dhe anëtarë zëvendësues:

1.Fiona Papajorgji nga Gjykata Kushtetuese

 1. Ilir Panda nga Gjykata e Lartë
 2. Kujtim Luli nga Prokuroria e Përgjithshme
 3. Zegjine Sollaku nga Gjykata e Apelit
 4. Kleanth Zeka nga Zyrat e Prokurorive pranë Gjykatave të Apelit
 5. Gentiana Xhelili nga Gjykatat Administrative

KED vlerësoi se me konstituimin e tij, menjëherë duhet të angazhohet për të përmbushur të gjitha kompetencat dhe detyrimet që i ngarkon Kushtetuta dhe ligji, të cilat janë unike dhe të pazëvendësueshme lidhur me verifikimin, vlerësimin dhe renditjen e kandidatëve për pozicionet vaktante për gjyqtarë në Gjykatën Kushtetuese.

Në vijim të mbledhjes, në zbatim të rendit të ditës, Këshilli u njoh me mbështetjen administrative, buxhetore, burimet njerëzore, me funksione të ndryshme të caktuar nga Gjykata e Lartë si personel mbështetës me kohë të pjesshme për veprimtarinë e KED me qëllim përballimin e ngarkesës së punës së Këshillit gjatë vitit 2021. Duke vlerësuar angazhimin dhe ngarkesën e madhe të punës së përballuar gjatë vitit 2020, por edhe disa probleme që u shfaqën në këtë drejtim, Këshilli vlerësoi se ky personel është i pamjaftueshëm për të realizuar mbështetjen e plotë dhe efektive të veprimtarisë së KED për vitin 2021. Prandaj, nisur nga parashikimet kushtetuese dhe ligjore për realizimin plotësimit të vendeve vakantë në Gjykatën Kushtetuese për vitin 2021, u vlerësua nevoja për shtesë të menjëhershme të personelit mbështetës nga Gjykata e Lartë për Këshillin, krahas vijimit të plotësimit të mëtejshëm të nevojave me buxhet të veprimtarisë së Këshillit.

KED vendosi që njoftimin për mbledhjen e ardhshme, ta bëjë publike menjëherë sapo ajo të vendoset.

Më shumë shkrime

E Freskët taze

15 viktima dhe 356 raste me Covid në Maqedoninë e Veriut

Ministria e Shëndetësisë në Maqedoninë e Veriut bën me dije se në 24 orët e fundit janë kryer 1.906 teste, prej të cilave 356...

Shqipëria shpalli “non grata” diplomatin, reagon Rusia: Tirana bëri 2 shkelje

Shqipëria shpalli sot “non grata” dhe dëboi diplomatin rus, Alexey Krivosheev. Ambasada ruse në Tiranë ka reaguar pas dëbimit të diplomatit me argumentin se shkeli...

Greqia dyfishon kufirin detar, Idrizi: Keqardhje që bifteku i ministrave në Dubai u komentua më shumë

Kreu i PDIU, Shpëtim Idrizi e ka cilësuar të djeshmen një ditë të errë për Shqipërinë, pasi Parlamenti grek miratoi projekt-ligjin për zgjerimin nga...

Vaksina Pfizer, Manastirliu: 40.000 doza brenda shkurtit, të tjerat në Korrik

Ministrja e Shëndetësisë Ogerta Manastirliu tha se sipas kontratës me Pfizer, në Shqipëri do të vijnë deri në shkurt më shumë se 40 mijë...

“Bebi juaj ka vdekur pas lindjes”, infermierët mashtronin nënat dhe iu shisnin foshnjet për 5000 euro

Anëtarët e një sindikate e konsideruar "korrje foshnjash" dhe trafikim të fëmijëve janë arrestuar në Gana. Këto arrestime vijnë pas një operacioni të ashpër ku...