E diela për familjen, si të përgatisni qofte me oriz dhe djathë

Duhet të lëçisni

Shpëtim Idrizi komenton vizitën e Ramës në Athinë: Kryeministri bëri deklarata jokoherente për të mbajtur pushtetin (film)

Kryetari i PDIU-së, Shpëtim Idrizi ishte i ftuar në emisionin "5 pyetjet" nga Babaramo në Report Tv ku foli për marrëveshjen e detit mes...

Gjendet një granatë pranë banesës së ish-komandantit të FNSH-së në Laprakë

Një granatë është gjendur pranë banesës së një ish-komandanti të FNSH-së në Laprakë. Granata është gjetur pranë murit të një banese në rrugën Dritan Hoxha...

Qëllohet me armë zjarri 32-vjeçari shqiptar në mes të Selanikut

Një ngjarje e rëndë ka ndodhur mbrëmjen e sotme në zonën e Nikopolis, në Selanik. Bëhet me dije se rreth orës 19:00 një burrë iu...

Qendra Amerikane për Kontrollin e Sëmundjeve konfirmon: Koronavirusi mund të shpërndahet edhe nga ajri

Qendra Amerikane për Kontrollin e Sëmundjeve kanë pranuar për herë të parë që koronavirusi mund të shpërndahet edhe përmes ajrit. Më parë kjo agjenci kishte...

Sekreti që të kemi qofte kompakte dhe të mos u prishet forma kur skuqen, është që orizi të jetë i zier një natë më parë, pra, të jetë shumë i ftohtë.

PËRBËRËSIT PËR 5-6 PERSONA:
400 g oriz për supë, nga
ai që shton gjatë zierjes
3 kokrra vezë
1 bustinë shafran
1 copë djathë kaçkavall i grirë
1 djathë Mozzarella
bukë e thekur e grirë sipas nevojës
vaj për t’i skuqur
KOHA E PËRGATITJES: 40 MIN.

PËRGATITJA

Një natë më parë ziejmë orizin në një tenxhere me ujë të kripur ku kemi hedhur edhe një bustinë shafran. Kur të përfundojë së zieri, por jo të bëhet llaç, e kullojmë në një sitë të imët dhe e lëmë të ftohet.

Të nesërmen:

Në një tas hedhim orizin e zier, vezët, djathin kaçkavall, pak kripë e piper dhe i përziejmë të gjitha. Duhet të kemi një përzierje jo shumë të qullët.

Lagim duart dhe marrim pak nga brumi me oriz, vëmë në mes një copë Mozzarella, dhe i japim formë të rrumbullakët sa një kokërr arrë ose formë të stërzgjatur. I lyejmë në bukë të thekur të grirë nga të gjitha anët.

Vëmë në zjarr një tigan të thellë me shumë vaj dhe skuqim qoftet, derisa të marrin ngjyrë të artë nga të gjitha anët.

I heqim dhe i vëmë në një pjatë ku kemi shtruar letër thithëse kuzhine, për t’u hequr vajin e tepërt.
I shërbejmë të ngrohta.

Më shumë shkrime

E Freskët taze

Shpëtim Idrizi komenton vizitën e Ramës në Athinë: Kryeministri bëri deklarata jokoherente për të mbajtur pushtetin (film)

Kryetari i PDIU-së, Shpëtim Idrizi ishte i ftuar në emisionin "5 pyetjet" nga Babaramo në Report Tv ku foli për marrëveshjen e detit mes...

Gjendet një granatë pranë banesës së ish-komandantit të FNSH-së në Laprakë

Një granatë është gjendur pranë banesës së një ish-komandanti të FNSH-së në Laprakë. Granata është gjetur pranë murit të një banese në rrugën Dritan Hoxha...

Qëllohet me armë zjarri 32-vjeçari shqiptar në mes të Selanikut

Një ngjarje e rëndë ka ndodhur mbrëmjen e sotme në zonën e Nikopolis, në Selanik. Bëhet me dije se rreth orës 19:00 një burrë iu...

Qendra Amerikane për Kontrollin e Sëmundjeve konfirmon: Koronavirusi mund të shpërndahet edhe nga ajri

Qendra Amerikane për Kontrollin e Sëmundjeve kanë pranuar për herë të parë që koronavirusi mund të shpërndahet edhe përmes ajrit. Më parë kjo agjenci kishte...

700 mijë euro kanabis nga Spanja në Greqi, shqiptari kapet kur po e dorëzonte

Një 63-vjeçar grek dhe një 29-vjeçar shqiptar u arrestuan dje në mesditë nga oficerët e policisë së Atikës, si anëtarë të një organizate kriminale...