Fjalë kyçe: Kastriot Dervishi

Mejtime / Nga Media -

1970/ Kryecensorja Nexhmije Hoxha

Nga Kastriot Dervishi Raportet e mbledhjeve të Byrosë Politike, plenumeve, kongreseve, etj, që janë botuar gjatë diktaturës kanë kaluar në një censurë të thellë. Shumë prej tyre kanë mungesa të…

Mejtime / Nga Media -

Parrullat e revoltës së Spaçit

Nga Kastriot Dervishi Pas fillimit të revoltës, komisari kampit Shahin Skura dhe kryetari i Degës së Zbatim Vendimeve Penale Sulejman Manoku (i cili ndodhej çuditërisht atje), i bënë thirrje të…

Mejtime / Nga Media -

Komandanti i kampit të Tepelenës

Nga Kastriot Dervishi Sikur kam shkruar edhe më parë, pikësëpari komunizmi i Shqipërisë ishte instalim i një shumice të paditurish të cilët me mjete kryesisht kriminale morën pushtetin për të…