Zgjedhjet e pjesshme/ Celibashi, thirrje qytetarëve: Kujdes, në këto raste nuk mund të votoni

0
93

Kreu i KQZ, Ilirjan Celibashi, ai ka dalë në një deklaratë në lidhje me zgjedhjet vendore që pritet të mbahen me 6 mars. Ai ka dhënë disa këshilla për të gjithë qytetarët që kanë të drejtën e votës. Ai theksoi se atyre që iu ka skaduar dokumenti i identifikimit  dhe nuk e kanë të vlershme në atë ditë nuk mundtë votojnë.

Të gjithë qytetarët e bashkisë Dibër, Shkodër, Durrës, Rrogozhinë, Vorë dhe Lushnje, të cilët gëzojnë të drejtën e votës, dhe/ose mbushin 18 vjeç në datën 6 Mars, nuk mund të votojnë për të zgjedhur kryetarin e bashkisë së tyre nëse dokumenti i identifikimi (kartë identiteti/pasaportë) nuk është i vlefshëm në datën e zgjedhjeve”, tha Celibashi.

Ai sqaron se procesi i votimit nuk mund të kryhet pa një mjet identifikimi të vlefshëm në ditën e zgjedhjeve, ndaj i bën thirrje qytetarëve, që nëse vlefshmëria e dokumentit të identifikimit ka skaduar apo skadon në datën 6 Mars, të mos e lënë për në momentin e fundit, por të drejtohen pranë zyrave të kompanisë “Aleat” për të aplikuar për rinovimin e tyre.