Trafikimi i qenieve njerëzore, Osmani: Njollë e vazhdueshme dhe…

0
50

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani deklaroi ditën e sotme se rrjetet kriminale kanë shfrytëzuar mungesnë e rendit për të kryer veprimtaritë e tyre. Gjatë Forumit të Lirisë Ballkanike me temë “Trendi aktual i trafikimit të qenieve njerëzore në Ballkan”, Osmani tha se trafikantët po pasurohen vazhdimisht në kurriz të personave që kanë marrë peng.

‘Trafikimi përbën shkelje të rëndë, trafikimi është njollë e vazhdueshme dhe shqetësuese e shoqërive tona. E mirëpres nismën tonë, në drejtim të adresimit të këtij fenomeni. Siguria e brishtë, tendencat destabilizuese kanë krijuar hapësira për trafikimin. Rrjetet kriminale kanë shfrytëzuar mungesën e rendit për të krijuar bashkëpunim mes tyre duke rritur aktivitetin e tyre. Trafikantët pasurohen vazhdimisht në kurriz të atyre që kanë mbetur peng.’- deklaroi presidentja.