Fjalë kyçe: Mehmet Elezi

Mejtime / Nga 27.al -

Reforma Zgjedhore, plaka Cule dhe miu

Nga Mehmet Elezi Shqip: shkaku pse nuk bëjmë zgjedhje të lira e të ndershme, nuk është modeli zgjedhor. Kryeshkaku është vjedhja e votës. Blerja e votës. Dhunimi i votës. Zgjidhja e qëndrueshme fillon…

Mejtime / Nga 27.al -

Përbindëshi, askush nuk bëzan!

Nga Mehmet Elezi Këtë të hënë te kanali franko-gjerman ARTE pashë filmin Shesh (Square). Vepër e regjisorit suedez Ruben Östlund. Fitues i Palmës së Artë 2017. Do të ndalem vetëm…

Mejtime / Nga 27.al -

Botë ndryshe?

Nga Mehmet Elezi 1. COVID-19 na zuri tradhmend (në befasi). Pse? Perëndimi ra viktimë e suksesit të vet. Mirëqenie, konsum, udhëtime. Teknologji, kulturë. Gati u harrua se njerëzimi është sa…

OpEd / Nga 27.al -

Pse u gjunjëzua Perëndimi?

Nga Mehmet Elezi Qytetërimi i sotëm perëndimor, më madhështori i të gjitha kohëve. Më i ndritshmi, më i fuqishmi, më njerëzori. Papritmas zbulon dobësinë e vet të frikshme. I dridhen…

Mejtime / Nga 27.al -

Tele-Gajret!

Nga Mehmet Elezi TELE-GAJRET! Në Kinë po dezinfektojnë edhe paret (juen), për t’u mbrojtur nga koronavirusi, njoftoi televizioni francez. Në skajin tjetër të planetit, në Kili, që një muaj prodhojnë…

OpEd / Nga 27.al -

Albin Kurti

Nga Mehmet Elezi U shfaq në intervistat e para si kryetar qeverie. Është nga ata që në Perëndim quhen “kafshë politike”. Përparësi: Nuk është përfolur për korrupsion. Nuk është përfolur…

Mejtime / Nga 27.al -

Komedianët

Nga Mehmet Elezi Nuk e kam parë një realizim filmik, ku luajnë komedianë si Mamaqi e Edi Rama. Dhe ku dashuria e mëtuar për një trevë me vlera të mirëfillta…

Mejtime / Nga 27.al -

Të Pa(k)varur

Nga Mehmet Elezi Të pakëndshëm (po shprehem butë) disa analistë të pa(k)varur dhe disa diplomatë-politikanë. Gjuajnë me fjalë të mëdha nga Olimpi: ka faj politika, sistemi, liderët e partive. Nuk…

Mejtime / Nga 27.al -

Boritë…

Nga Mehmet Elezi Deshe s’deshe, rrugëve të Tiranës të kujtohet kënga e dikurshme: “Ty-ty-tyy bie boria Më ngadalë, se ja bagëtia E kanë mbushur rrugën plot…» Boritë e veturave piskatin…

Mejtime / Nga Ejona -

Foshnjë e ngjizur me AIDS

Nga Mehmet Elezi Vërtet beson kush se taksa e qeverisë Haradinaj për mallrat serbe është pengesa për negociatat Beograd-Prishtinë? Taksa nuk është pengesa. Taksa është vang, pretekst. Pengesat janë të…