Fjalë kyçe: Edison Ypi

Mejtime / Nga Media -

S’ka si bakllavaja

Nga Edison Ypi E hollë ose e trashë. E madhe ose e vogël. Me pak ose shumë peta. Me miell mulliri ose dyqani. Me vaj ulliri ose me gjalp. E…

Mejtime / Nga Media -

Si ta kuptosh që je turk

Nga Edison Ypi Ngrënia me babëzi’ e bakllavasë apo zgjatja e lugës drejt hallvës a kadaifit të tjetrit, mund të bëjnë obez dhe diabetik, por kurrsesi turk. Ama nëse plus…

Mejtime / Nga Media -

Qajtore

Nga Edison Ypi Në Prishtinë e shkruajnë “Qajtore”, por është “Çajtore”. Në Tiranë e shkruajnë Bar, Kafene, Pub, por është “Qajtore”. Pronari i Qajtores së Tiranës 20 vitet e para…

Mejtime / Nga Media -

Shitem

Nga Edison Ypi Po të më blejë e djathta do veproj në këtë mënyrë; në emër të seriozitetit, konservatorizmit, vlerave kombëtare, por me britma patetike si ekstremist majtist, si revolucionar…

Mejtime / Nga Media -

Plazhi i fukarenjve tek Gjiri i Lalëzit

Nga Edison Ypi Drejt Gjirit të Lalzit ikin si të tërbuara makinat e fuqishme, të shpejta, të shtrenjta, të zengjinëve Mjetet e transportit të fukarenjve; autobuzat, furgonat, biçikletat, nuk duken…

Mejtime / Nga Media -

Pllaqi dhe p..dhë

Nga Edison Ypi Lokalet anës rrugës për në Korçë janë plot me filozofë lokalë, aristotela, platona, konfuca, sokrata. Gjithologët autodidaktë, profesor-doktorat e improvizuar që i kanë shndrruar lokalet në auditorë…