E keni vrarë ndonjë herë mendjen se pse serbët…?

Duhet të lëçisni

Vendimi, Hiqen maskat, shkurtohet ora policore

Ashtu siç edhe pritej, ulja e shifrave të infeksionit pritet të sjellë lehtësim të masave anti-Covid. Në mbledhjen e radhës Komiteti Teknik i Ekspertëve pritet...

Tom Doshi me 3-4 diploma, prandaj komandon gjithë këtë popull ushtar… (film)

Tom Doshi ka qenë sfidanti i vërtetë i këtyre zgjedhjeve, i cili ia doli t’i japë tre mandate shtesë Edi Ramës, megjithë kundërshtinë shumë...

Aurela Basha tregon kush e ndihmoi për gatimin

Aurela Basha, bashkëshortja e kreut të opozitës, ka ndarë të shtunën një moment shumë të veçantë me ndjekësit e saj në instagram. Është momenti i...

Gurvenantori i bankës së Anglisë: Ata që investojnë në kriptmonedha duhet të përgatiten t’i humbin paratë

Gurvenatori i bankës së Anglisë Andrew Bailey ka deklaruar se kriptomonedhat ose të quajtura ndryshe monedhat virtuale nuk kanë “vlerë të brendshme” dhe njerëzit...

shkruan Fahri Xharra

– Serbët me ngulm mundohen ta paraqesin veten para botës si pasardhës të pellazgëve, etruskëve, ilirëve e neve të na klasifikojnë si ilir të rrejshëm, si albanë të ardhur vetëm rreth shekullit të X nga Kaukazi?

– Serbët kurrë nuk i thonë vetes se janë më të vjetër se grekët (nuk e kanë nga miqësia me ata, por është rrjedhë e të vërtetës historike, sepse i njohin spekulimet e grekëve).

– Se turqit dhe shqiptarët besnikë të tyre na paraqesin të ardhur këndej pari pas Betejës së Kosovës? (ju kujtohen ligjëratat e pesë viteve të kaluara?).

Përgjigja është e thjeshtë; me turqizimin tonë të përgjithshëm, atëherë historia do të shkruhej ndryshe për ne… dhe kështu me kalimin e viteve sllavët do të fitoni të drejtën e Adriatikut dhe Mesdheut.
E ne? Zoti dhe ata e dinë vazhdimin e planeve të tyre. Kujdes pra nga kurthet e tyre!
Por, nuk janë vetëm serbët, turqit dhe grekët por edhe: “Këtu do t’i jepja te drejtë zotit Maksim Zotaj, për mundësinë e ekzistencës se një komploti kundër populli më të vjetër në botë (që ka arritur të mbijetojë si i tillë dhe t’i ruajë karakteristikat e ekstraktit fillestar në gjuhë, kulturë dhe racë), pasi qe pikërisht kultura pellazgjike, më saktë sinkronizimi i mitologjisë së saj (me ndihmën e shkrimtarëve antikë), me fetë e sotme monoteiste (që janë produkt i asaj mitologjie), do ta tronditëte të gjithë rendin botëror, sepse do të dalin në pah të gjitha komplotet fetare, politike, racore… që janë bërë këto 2 000 vitet e fundit. Prandaj, nuk duan që ky epitet t’i ngelet një populli (tani më) të vogël, siç janë shqiptarët, por do ta modifikojnë edhe këtë ndërrim të rendit botëror si një lëvizje ndërkombëtare. Në këtë modifikim apo proces, rol të rëndësishëm kanë projektet për shkombëtarizim të shqiptarëve ose thënë më ndryshe, për të relativizuar (zbutur) aq sa është e mundur “monopolin” e popullit, gjuhës dhe kulturës më të vjetër të mbijetuar-shqiptare, nëpërmjet projekteve imponuese multietnike, apo integruese me ndërkëmbëza e komplote (jo reale) duke shfrytëzuar vetinë e re (të krijuar paraprakisht nga izolimi dhe më pas nga “helmimi” i opinionit publik nëpërmjet medieve) të inferioritetit të shqiptarëve, në mënyrë që ky popull, kjo gjuhë dhe kjo kulturë, sa më shumë të relativizohet, integrohet (në sens shkrirje-të një anshme) dhe shpërndahet (B. Bajrami).
Pra, kujdes, kur flasim, komentojmë dhe shahemi. Kujdes se jemi të përcjellë deri në imtësi për sjelljet tona ndaj vetvetes dhe historisë sonë. Të kotë e kemi, nëse i përkasim një populli “cukël” (paçavure) ardhmëria nuk do të na jepte vendin që e meritojmë në mesin e popujve të civilizuar.
Foton e publikuar të plisit, shpërndajeni në të gjitha anët, Është anglisht dhe dikujt i bie në sy.

Gjakovë – 12.04.21

Më shumë shkrime

E Freskët taze

Vendimi, Hiqen maskat, shkurtohet ora policore

Ashtu siç edhe pritej, ulja e shifrave të infeksionit pritet të sjellë lehtësim të masave anti-Covid. Në mbledhjen e radhës Komiteti Teknik i Ekspertëve pritet...

Tom Doshi me 3-4 diploma, prandaj komandon gjithë këtë popull ushtar… (film)

Tom Doshi ka qenë sfidanti i vërtetë i këtyre zgjedhjeve, i cili ia doli t’i japë tre mandate shtesë Edi Ramës, megjithë kundërshtinë shumë...

Aurela Basha tregon kush e ndihmoi për gatimin

Aurela Basha, bashkëshortja e kreut të opozitës, ka ndarë të shtunën një moment shumë të veçantë me ndjekësit e saj në instagram. Është momenti i...

Gurvenantori i bankës së Anglisë: Ata që investojnë në kriptmonedha duhet të përgatiten t’i humbin paratë

Gurvenatori i bankës së Anglisë Andrew Bailey ka deklaruar se kriptomonedhat ose të quajtura ndryshe monedhat virtuale nuk kanë “vlerë të brendshme” dhe njerëzit...

Dita e dytë pa pacientë të intubuar nga COVID-19

Për të dytën ditë radhazi në spitalet Covid nuk ka asnjë pacient të intubuar. Ministria e Shëndetësisë raportoi sot se 7 pacientë po trajtohen në...