Dështimi për marrëveshje, Bislimi: Lajçak bëri përpjekje të sinqerta

0
45

Kryenegociatori i Kosovës në bisedimet në Bruksel, Besnik Bislimi, ditën e sotme ka bërë me dije se Serbia edhe njëherë u tregua dekonstruktive në takimet e ditës së djeshme. Ai gjithashtu ka falenderuar Emisarin e BE-së, Miroslav Lajçak për siç ka thënë përpjekjet e sinqerta për përfundim të suksesshëm të negociatave për targat dhe energjinë.

Përkundrazi pritjeve dhe angazhimit para takimit, Serbia sërish nuk ishte konstruktive në takimet e djeshme në Bruksel. Zgjedhja për pengimin përmes pjesëmarrjes si strategji parësore po rezulton efikase në parandalimin e progresit.

“Konstruktiviteti dhe kreativiteti nga ana jonë është i nevojshëm dhe i dobishëm, por me sa duket jo i mjaftueshëm. Dua të falenderoj Miroslav Lajçakun  për interesin dhe përpjekjet e tij të sinqerta drejt përfundimit të suksesshëm të negociatave për targat dhe energjinë”

Nga ana tjetër, kryenegociatorët Bislimi e Petkoviç, s’kanë arritur marrëveshje për targat pas takimit të djeshëm në kryeqytetin evropian.

Të dy palët patën takime bilaterale me Emisarin për dialog, Lajçak, por që mungoi takimi trilateral mes tyre.