Çfarë të gatuani gjatë katër ditëve të festës së Kurban Bajramit

Duhet të lëçisni

Shqipëria shpalli “non grata” diplomatin, reagon Rusia: Tirana bëri 2 shkelje

Shqipëria shpalli sot “non grata” dhe dëboi diplomatin rus, Alexey Krivosheev. Ambasada ruse në Tiranë ka reaguar pas dëbimit të diplomatit me argumentin se shkeli...

Greqia dyfishon kufirin detar, Idrizi: Keqardhje që bifteku i ministrave në Dubai u komentua më shumë

Kreu i PDIU, Shpëtim Idrizi e ka cilësuar të djeshmen një ditë të errë për Shqipërinë, pasi Parlamenti grek miratoi projekt-ligjin për zgjerimin nga...

Vaksina Pfizer, Manastirliu: 40.000 doza brenda shkurtit, të tjerat në Korrik

Ministrja e Shëndetësisë Ogerta Manastirliu tha se sipas kontratës me Pfizer, në Shqipëri do të vijnë deri në shkurt më shumë se 40 mijë...

“Bebi juaj ka vdekur pas lindjes”, infermierët mashtronin nënat dhe iu shisnin foshnjet për 5000 euro

Anëtarët e një sindikate e konsideruar "korrje foshnjash" dhe trafikim të fëmijëve janë arrestuar në Gana. Këto arrestime vijnë pas një operacioni të ashpër ku...

Sot të gjithë besimtarët myslimanë i gëzohen festës së tyre të shenjtë të Kurban Bajramit. Kjo festë zgjat katër ditë dhe në secilën prej tyre besimtarët i gëzohen duke mbushur tavolinat e tyre plot me gatime.

Sigurisht përbërësi kryesor që zë vend në tavolinën e festës së Kurban Bajramit është mishi i therur për këtë festë.

Mishi nga kafsha e flijuar, ndahet në tre pjesë: Familja mban një të tretën; një e treta tjetër jepet për të afërmit, shokët dhe fqinjët; ndërsa një e treta e mbetur u ndahet të varfërve dhe nevojtarëve. Zakonisht për këtë festë një nga pjatat që nuk mungon është supa.

Supë e thjeshtë me lëng mishi, vezë, limon, pak miell  dhe erëza. Byrek me barishte ose vezë dhe djathë, ose vezë me kos
Sigurisht mishi nuk mungon asnjëherë në tavolinën e kësaj feste. I pjekur në furrë me patate ose thjesht i gatuar për t’u vendosur në anë të pjatës me orizin e gatuar. Sallatat e çdo tipi, me perime të gatuara, të freskëta etj.

Së fundmi në “modë” janë futur dhe gatimet e prodhimeve të detit. Lëreni fantazinë t’ju udhëheqë në kuzhinë.
Ndërsa ëmbëlsirat më të preferuara janë sigurisht ato tipike turke: bakllavaja, revanija, shëndetlia, sheqerparet, por sigurisht mund ta kaloni gëzuar dhe me ndonjë tortë të blerë apo ëmbëlsirën që preferoni.

Duhet të keni parasysh që në tavolinën e Kurban Bajramit nuk duhet të ketë asnjë gatim me mish derri dhe asnjë pikë alkol.

/shije.al/

Më shumë shkrime

Lër një përgjigje

Ju lutem lini komentin tuaj!
Ju lutem vendosni emrin këtu

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.

E Freskët taze

Shqipëria shpalli “non grata” diplomatin, reagon Rusia: Tirana bëri 2 shkelje

Shqipëria shpalli sot “non grata” dhe dëboi diplomatin rus, Alexey Krivosheev. Ambasada ruse në Tiranë ka reaguar pas dëbimit të diplomatit me argumentin se shkeli...

Greqia dyfishon kufirin detar, Idrizi: Keqardhje që bifteku i ministrave në Dubai u komentua më shumë

Kreu i PDIU, Shpëtim Idrizi e ka cilësuar të djeshmen një ditë të errë për Shqipërinë, pasi Parlamenti grek miratoi projekt-ligjin për zgjerimin nga...

Vaksina Pfizer, Manastirliu: 40.000 doza brenda shkurtit, të tjerat në Korrik

Ministrja e Shëndetësisë Ogerta Manastirliu tha se sipas kontratës me Pfizer, në Shqipëri do të vijnë deri në shkurt më shumë se 40 mijë...

“Bebi juaj ka vdekur pas lindjes”, infermierët mashtronin nënat dhe iu shisnin foshnjet për 5000 euro

Anëtarët e një sindikate e konsideruar "korrje foshnjash" dhe trafikim të fëmijëve janë arrestuar në Gana. Këto arrestime vijnë pas një operacioni të ashpër ku...

Universitetet mbyllur, fushata hapur!

Nga Elona Caslli Kryetarja e Komitetit Teknik të Ekspertëve quhet Mira Rakacolli. Rakacolli bashkë me komitetin kanë marrë vendime nga më të çarturat gjatë kohës...