Çfarë ndodhi? Në prag të protestës së thirrur nga Sali Berisha, Eurodeputetët i drejtohen Bashës si ‘deputet’

0
149

Letra e eurodeputeteve te Parlamentit Europian  drejtuar Lulzim Bashes:

Zotit Lulzim Basha, deputet i parlamentit

I dashur Lulzim Basha,

Po ndjekim me shumë preokupim zhvillimet e fundit brenda Partisë Demokratike. Ne kemi mbështetur vitet e fundit qëndrimet korrekte të PD-së edhe në momente shumë të vështira siç do t’a mbani mend personalisht.  Shqipëria ka nevojë tashti, më shumë se kurrë, për një opozitë funksionale që siguron kontroll dhe ekuilibër demokratik ndaj një qeverie socialiste gjithnjë e më arrogante.  Për ta arritur këtë, PD duhet të gjejë unitetin e saj;  prandaj ju e keni detyrim të respektoni vullnetin e kongresit të partisë dhe të anëtarësisë siç u shpreh përkatësisht në 11 dhe 18 dhjetor të vitit të kaluar.