Ka than' i moçmi: 

“Shqiptari e ka zakon që kundështon para se të marrë vesh".

                          -Faik Konica

Bëjeni më të këndshme festën për ju dhe fëmijët tuaj me “biskotat e Halloween”

Nga 27-shi 0

Bëjini vetë ëmbëlsirat e një feste kaq të dashur, sidomos për fëmijët. Përgatitini bashkë me to dhe lëreni fantazinë t’ju drejtojë për të përgatitur biskota të shijshme dhe të këndshme.

Përbërësit

  • 100 gr gjalpë (i butë pa kripë)
  • 100 gr sheqer pluhur
  • 1 kokërr vezë
  • 275 gr miell
  • 5 gr vanilje
  • 400 gr krem ëmbëlsirash
  • 60 ml ujë
  • 3 pika ngjyrues ushqimor
Përgatitja
  1. Ngrohni paraprakisht furrën në temperaturën 190 C.
  2. Përgatitni tavën në të cilën do të piqni biskotat, duke i vendosur sipër një letër kuzhine.
  3. Në mikser rrihni së bashku gjalpin me sheqerin deri sa të krijohet një masë e ngjashme me brumin.
  4. Shtoni vezën dhe vaniljen, vazhdoni ta rrihni sërish masën.
  5. Hiqeni masën nga mikseri dhe bashkojeni me miellin.
  6. Filloni ta punoni deri sa të jetë formuar masa homogjene e brumit.Kujdes kokrrizat e miellit.
  7. Hapni një petë brumi me trashësi 1 cm. Me anën e një forme Halloween-i filloni të prisni biskotat.
  8. Vendosini në tavën e pjekjes dhe piqini 8-9 minuta, derisa ato të kenë marrë një ngjyrë. të lehtë kafe. Kujdes mos i piqni më shumë sesa duhet!
  9. Nxirrini nga furra dhe lërini të pushojnë për gati 5 minuta.
  10. Përgatitja e dekorit: Hedhim sheqerin pluhur në mikser, shtojmë ujin dhe e rrahim me rrahëse elektrike derisa të krijohet një masë e butë deri diku e lëngshme.
  11. Hedhim 3-4 pika ngjyrues ushqimor dhe e përziejmë edhe pak në mënyrë që ngjyra të përhapet mirë.
  12. Fillojmë me dekorin e biskotave sipas fantazisë.

/Revista Shije

Loading...

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.

gjithësej