Ushqimi i të sëmurëve me diabet, nga mënyra e gatimit, nuk ndryshon nga ushqimi i zakonshëm. Në këtë dietë janë të kufizuara produkte që përmbajnë karbohidrate, si: buka e brumërat, që duhet të përdoren në ushqimin ditor sipas porosisë së mjekut. Në ushqimin ditor duhet të përdoren produkte ushqimore me kalori, si: vezët, mishi, bulmeti, perimet dhe të kufizohet buka. Në këtë dietë, e rëndësishme është regjimi i të ngrënit, pasi ka lidhje me ilaçet që përdor i sëmuri. Ushqimi merret në tri vakte kryesore (mëngjes, drekë, darkë), si dhe tri vakte të vogla të ndërmjetme midis vakteve kryesore (rreth orës 11, orës 16 dhe para gjumit). Në vaktet e ndërmjetme, vendin kryesor mund ta zënë frutat e ndryshme e të freskëta pa dallim nga lloji i tyre, në sasi rreth 100 gramë në çdo vakt (300 gr fruta në ditë). Ushqimi duhet të gatuhet me pak lyrë dhe më mirë është që të gatuhet me vaj ulliri. Më tepër përdoren gjellët me perime të ziera, mishi pa dhjamë, pulës i hiqet lëkura, qumështit ajka dhe të përdoren nënproduktet e tij. Nuk lejohen të përdoren çdo ditë pijet alkoolike, por me raste, mund të përdoret në drekë një gotë verë. Ëmbëlsirat nuk duhen përdorur shpesh dhe zgjidhet ajo që ka më pak sheqer. Kontrolloni veten kur ushqeheni që të mos e teproni. Zbatimi me korrektësi i dietës ndihmon në gjendjen e të sëmurit.
U thirr në SPAK dy ditë më parë, deputeti socialist Jurgis Çyrbja dorëzon mandatin
Deputeti i Partisë Socialiste, Jurgis Çyrbja ka dorëzuar mandatin e deputetit, dy ditë pasi u paraqit në Prokurorinë e Posaçme....