Ka than' i moçmi: 

"Komunizma është një sëmundje e tmerrshme, si tërbimi i qenve dhe i ujqërve, është kolerë që nuk shkatërron vetëm trupin,por zemrën dhe shpirtin e njeriut."

- Mit'hat Frashëri

Hasude, ëmbëlsirë tradicionale shqiptare

Nga Skenderi 0

Hasudeja është një ëmbëlsirë tradicionale shqiptare, e thjeshtë dhe e lirë,  pa shumë shpenzime.

Hasudeja si bazë për gatimin ka niseshtenë, është e veçantë në shije dhe pëlqehet për pjesën e jashtme që rezulton krokante, ndërsa brenda e butë dhe e shkrifët.

 Përbërësit për hasudenë:

– 2 gota e 1/2 ujë

– 1 gotë e 1/2 sheqer

– 1 gotë niseshte

– 80 gr gjalpë

– 1 e verdhë veze

– kanellë dhe arra sipas dëshirës

Përgatitja e Hasude-s:

Në një tenxhere të thellë vendosim 1 gotë e 1/2 ujë, sheqerin dhe gjalpin dhe  e lëmë të bjerë në valë.

Në një tas të thellë hedhim gotën tjetër të ujit ku tresim gjithë sasinë e niseshtes. Në momentin që uji bie në valë bashkojmë niseshten dhe trazojmë me lugë druri, derisa masa të trashet dhe të shkëputet nga anët e tenxheres. Nëse duam të shtojmë kanellë dhe arra, e bëjmë 1 moment përpara se të hedhim niseshtenë në ujin e valuar.

Shtrojmë hasudenë në një tavë, e lyejmë në sipërfaqe me të verdhë veze të përzier me 1 lugë ujë dhe e fusim në furrën e paranxehur në temperaturë 200-210°C, derisa të formojë njëfare koreje në sipërfaqe apo cipe të kuqerremtë.

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>