Ka than' i moçmi:

"Lot derdhin Vaitonjësit! Dëshpërim pësojnë të Dëshpëruarit! Frikë ndjejnë Frikacakët! As “ëndra të dërmuara” as “gjuhë të kryqëzuara”, as “ideale të përpira”, as “të arthme të mbuluar me blozë dhe me hi’ – s’ka për Ne!" - Lasgush Poradeci  

Banka e Shqipërisë ul interesin e bonove, kërkesa sërish e lartë

Nga Ejona 0

bshhh

 

Interesi mesatar i bonove të Thesarit ka vazhduar rënien për vitin 2016, si reflektim i uljes dy herë të normës bazë të interesit për lekun nga Banka e Shqipërisë.

Në gjashtëmujorin e parë të këtij viti, norma mesatare e interesit për bono thesari shënoi nivelin 1.6%, kundrejt një norme mesatare prej gati 4 për qind që ishte në të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Një gjë e tillë ka ndihmuar qeverinë, e cila ka marrë borxh të brendshëm me interesa më të ulëta. Nga ana tjetër, me gjithë rënien e interesave, investimi në bono mbetet më i leverdisshëm se depozitat në lek. Këto të fundit patën një rënie vjetore prej 0.4 për qind për gjashtëmujorin e parë, ndërsa bonot e Thesarit u rritën me 15 për qind krahasuar me fundin e vitit 2015.

Normat e ulëta të interesit i drejtojnë njerëzit te bonot e Thesarit me afat maturimi të lartë. Ato 12-mujore ishin më të kërkuarat. Kërkesa ka pasur edhe për obligacionet dy e 3-vjeçare, që kanë një rritje prej 56 për qind kundrejt gjashtëmujorit të dytë të vitit 2015.

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>