Njësia 10 që nxjerr zbuluar manipulimin. Aty ku u bë votimi elektronik ka vetëm 120 vota të pavleshme. Në njësitë e tjera është 7-fish më shumë

Duhet të lëçisni

Plas sherri mes kolegësh, Salsano Rrapi del kundër Veleshnjas: Për të gjithë ata aktor…

Ditën e sotme teksa ishte duke folur për banalitetin në art dhe krijimtarinë në emisionin “Shqipëria Live”, Rezart Veleshnja bëri një deklaratë të fortë...

Zbulohet misteri i satelitëve mbi qiellin shqiptar (film)

Qytetarët e Elbasanit, Korçës, Beratit dhe disa qyteteve të tjera të Shqipërisë mbrëmjen e djeshme ishin më sytë nga qielli, për shkak të disa objekteve...

Bie propaganda e qeverisë, Rama e pranon: Shqipëria nuk është gati për të hyrë në BE

Në Shqipëri jemi mësuar të shohim dhe të dëgjojmë shpesh propagandën e Kryeministrit që në vendin tonë kanë ndodhur transformime rrënjësore me ardhjen e...

Meta nuk doli para Komisionit të Ligjeve, Tedi Blushi i përgjigjet kuvendit: Keni qenë në dijeni për agjendën e Presidentit

Tedi Blushi, zëdhënësi i Presidentit të Republikës, ka deklaruar ditën e sotme se qeveria ka qenë në dijeni që Presidenti Meta ka pasur axhendë...

Krahas rezultatit që prodhoi gara elektorale e 25 prillit, një nga treguesët më vendimtarë të manipulimit të rezultatit ishin votat e pavlefshme.

Në zgjedhjet e 25 prillit votimi në njësinë 10 në Tiranë është kryer në mënyrë elektronike. Këtu Rilindja nuk i futi duart dhe raportohet një numër shumë më i vogël votave të pavlefshme në krahasim me njësitë e tjera në kryeqytet.

Sipas të dhënave në njësinë 10 u raportuar se qenë vetëm 120 vota të pavlefshme, ndërsa në njësinë 9 u regjistruan më shumë se 7 fishi i votave të pavlefshme krahasuar me njësinë 10. Numri i votuesve të njësisë 9 është rreth dyfishi i njësisë 10 (2.4 herë për të qënë më të saktë).

Njësia 11 ka nxjerrë 1045 vota të pavlefshme (1045/120 = 8.7 => 8.7 herë më shumë vota të pa vlefshme se njësia 10). Raporti i votuesve është 2.2 herë më i lartë.
E njëjta situatë është konstatuar edhe për Njësinë 1, ku janë raportuar 7 fishin e votave të pavlefshme ndërkohë që kanë votuar më pak se dyfishi krahasuar me njësinë 10.

Më shumë shkrime

E Freskët taze

Plas sherri mes kolegësh, Salsano Rrapi del kundër Veleshnjas: Për të gjithë ata aktor…

Ditën e sotme teksa ishte duke folur për banalitetin në art dhe krijimtarinë në emisionin “Shqipëria Live”, Rezart Veleshnja bëri një deklaratë të fortë...

Zbulohet misteri i satelitëve mbi qiellin shqiptar (film)

Qytetarët e Elbasanit, Korçës, Beratit dhe disa qyteteve të tjera të Shqipërisë mbrëmjen e djeshme ishin më sytë nga qielli, për shkak të disa objekteve...

Bie propaganda e qeverisë, Rama e pranon: Shqipëria nuk është gati për të hyrë në BE

Në Shqipëri jemi mësuar të shohim dhe të dëgjojmë shpesh propagandën e Kryeministrit që në vendin tonë kanë ndodhur transformime rrënjësore me ardhjen e...

Meta nuk doli para Komisionit të Ligjeve, Tedi Blushi i përgjigjet kuvendit: Keni qenë në dijeni për agjendën e Presidentit

Tedi Blushi, zëdhënësi i Presidentit të Republikës, ka deklaruar ditën e sotme se qeveria ka qenë në dijeni që Presidenti Meta ka pasur axhendë...

Merr flakë në ecje e sipër makina në Tiranë, dyshimet e para

Tiranë/Informacion paraprak Më datë 06.05.2021, rreth orës 18:40, në afërsi të Liqenit Artificial, dyshohet se si pasojë e një difekti teknik ka marrë flakë në...