Fjalë kyçe: kombi kosovar

OpEd / Nga 27.al -

Për këdo që më ka keqkuptuar

Nga Ilir Babaramo Gjatë dy ditëve të fundit kam ndjekur reagimet e pazakonta që ka patur një replike e imja me ata që proklamojnë kombin e Kosovës. Ndaj shkrimit është…

OpEd / Nga 27.al -

Rreth “kombit kosovar”

Nga Shkëlzen Maliqi Zbuluesit dhe promovuesit e “kombit kosovar” nisen nga një keqpërkthim, ose përkthim preferencial të reduktuar të nocioneve perëndimore të fjaleve “nation” dhe “nationality”, me gjithë reduktimin e…

OpEd / Nga 27.al -

Harta çame e Nikos dhe mendjehapurit

Nga Enkel Demi Duhet thënë që përsa i përket nacionalizmit shqiptarët janë populli me mendjen më të hapur në Ballkan. Përveç ndonjë shprehje krenarie në raste futbolli, shpërthimet epike janë…