Fjalë kyçe: Gjergj Meta

OpEd / Nga 27.al -

Mos ta flakim fletoren e vjetër …

Ditën e parë të vitit ndoshta e ngarkojmë më shumë se sa mund të mbajë. Ajo mbart shumë shpresë e ëndërra. Mjafton të lexojmë urimet që i kemi dërguar njëri-tjetrit….

OpEd / Nga Media -

I vranë me lutje në gojë

Nga Gjergj Meta Nuk ka një emër tjetër akti terrorist në Zelandën e Re, kundër dy komuniteteve myslimane që po luteshin në xhamitë e tyre, përveçse ligësi. Ka ndodhur edhe…

OpEd / Nga 27.al -

Një meshë për pulat

Nga Gjergj Meta Sapo kisha mbaruar meshën e mbrëmjes gjatë javës. Motër Virxhinia më afrohet me një copë letër në dorë ku ishte i mështjellë një 200 lekësh letre. Hapa letrën…

OpEd / Nga Media -

A do të ketë më Mirditë…?

Nga Gjergj Meta Mirdita nuk është vetëm një nocion gjeografik. Është diçka më shumë dhe më e thellë. Mirdita është një realitet shpirtëror, nje areal antropologjik sui generis, unik në…

OpEd / Nga Klodiana -

Mashkulli që po vdes, duke vrarë gruan

Nga Gjergj Meta Çka po ndodh në Shqipëri, sipas një mikut tim psikoanalist me matricë jungiane, janë “sindromat e dekadencës patriarkale dhe pikë. Rrugëdalja, sipas tij, është puna me thellësinë…