Fjalë kyçe: Ag Apolloni

Mejtime / Nga Media -

Antoni i urtë dhe çeta e çartur

Nga Ag Apolloni Këto ditë u çua shumë pluhur për (mos)ngritjen e bustit të Anton Çettës para Institutit Albanologjik të Prishtinës. Kolegët e Antonit paskan thënë që busti i tij…

Mejtime / Nga Media -

4 elementët e Empedoklit dhe ferri Kosovë

Nga Ag Apolloni Filozofi i lashtë grek, Empedokli, katër elementet më të rëndësishme për jetë i konsideronte: tokën, ajrin, ujin dhe zjarrin. Në Kosovë, toka është helmuar gjatë luftës, ajri…