Supë fasulesh, më e mira e sezonit!

0
415
Përbërësit:
  • 100 g fasule të bardhë
  • 3 lugë vaj
  • 1 lugë miell
  • 1 qepë e vogël e grirë imët
  • 1 lugë e vogël spec të bluar
  • 1 fletë dafine
  • 1 lugë rrepkë të grirë imët
  • Piper, kripë
Përgatitja:

1.Fasulet zhytini në ujë dhe lëreni të qëndrojë disa orë, pastaj lajini dhe kullojini.

2.Fasulet dhe fletën e dafinës ziejini derisa të zbuten fasulet. Ndani anash dy lugë fasule të zier. Pjesën e mbetur bashkojeni me ujë.

3.Shtoni piper sipas dëshirës.

4.Miellin kaurdiseni në vaj deri sa të marrë ngjyrë të errët, shtoni qepën dhe specin e kuq. Përzieni me fasule.

5.Përzieni fasulet, hidhni kripë sipas shijes, shtoni fasulet e mbetura dhe hidheni ujë të nxehtë dhe ziejini edhe 10 minuta.

6.Fasulet hiqini nga soba dhe supës i shtoni një lugë të vogël rrepkë të grirë në rende, dhe fasulet janë gati për t’u shërbyer.