- 100 g fasule të bardhë
- 3 lugë vaj
- 1 lugë miell
- 1 qepë e vogël e grirë imët
- 1 lugë e vogël spec të bluar
- 1 fletë dafine
- 1 lugë rrepkë të grirë imët
- Piper, kripë
1.Fasulet zhytini në ujë dhe lëreni të qëndrojë disa orë, pastaj lajini dhe kullojini.
2.Fasulet dhe fletën e dafinës ziejini derisa të zbuten fasulet. Ndani anash dy lugë fasule të zier. Pjesën e mbetur bashkojeni me ujë.
3.Shtoni piper sipas dëshirës.
4.Miellin kaurdiseni në vaj deri sa të marrë ngjyrë të errët, shtoni qepën dhe specin e kuq. Përzieni me fasule.
5.Përzieni fasulet, hidhni kripë sipas shijes, shtoni fasulet e mbetura dhe hidheni ujë të nxehtë dhe ziejini edhe 10 minuta.
6.Fasulet hiqini nga soba dhe supës i shtoni një lugë të vogël rrepkë të grirë në rende, dhe fasulet janë gati për t’u shërbyer.