Grijmë qepën imët dhe fërgojmë në vaj derisa të zbutet qepa. Shtojmë mishin e grirë, shtojmë kripën, piperin e kuq, piperin e zi, vegetën të gjitha sipas shijes. Shtojmë dhe orizin dhe fërgojmë derisa mishi të ndërrojë ngjyrën. Largojmë nga zjarri, shtojmë vezën dhe perziejmë mirë.
Me masën mbushin specat të cilëve u kemi larguar bishtat dhe farat. Secilin spec pasi e mbushim e mbyllim me një pjesë domate ose patate. Specat i radhisim në tavë të lyer me vaj.
Në një tigan hedhim 100 ml vaj, shtojmë miellin dhe fërgojmë, pak dhe shtojmë salcën e domteve dhe ujin. Pjekim në furrë 200 grade derisa specat të zbuten dhe orizi të jetë zier mjaftueshëm.
Përbërësit
500 gr mish i bluar
15-20 speca te vegjel
1 filgjan oriz
1 vezë
1 qepë
1 luge piper i kuq
1 luge piper i zi
1 luge Krip
1 luge vegete
100 vaj
3 luge miell
500 ml Salce domate
1.5 ujë
1 luge e vogle piper i kuq
Krip
sheqer