Sot për drekë/ Muamar orizi me pulë dhe arra

Duhet të lëçisni

Situata shumë e rëndë/ Infektivi dhe Sanatoriumi nuk kanë asnjë vend bosh

Të dyja spitalet kryesore të COVID-19 në vend janë plotësisht të mbushura. “BalkanËeb” shkruan se para Infektivit situata ka qenë e qetë por nuk ka...

Kodi gjenetik i Kelmendësve

shkruan Fahri Xharra Një studim gjenetik, të cilin e mora për përgatitje për shtyp, i cili m’u duk shumë i saktë, edhe pse është nga...

Rriten ndjeshëm rastet e reja në Kosovë, 4 persona humbin betejën me Covid-19

Kosova ka regjistruar ditën e sotme një rritje të numrit të të prekurve me koronavirus në 24 orët e fundit, teksa 453 qytetarë kanë...

Studimi francez: Ja sa reaksione me pasoja të rënda shkaktojnë Pfizer, Astra Zeneca dhe Moderna

Epidemiologu Ilir AliMehmeti ka shpërndarë në rrjetin e tij facebook studimin më të fundit francez në lidhje efektet anësore të vaksinave anti-Covid, ku përfshihen...

Kjo është një recetë gatimi shumë e shijshme dhe tepër e veçantë për tryezën e çdo amvisi. Përgatitja e muamar orizi është shumë e thjeshtë dhe e shpjeguar me detaje në vazhdim.

Përbërësit

  • 1 pule e vogël(rreth 1 kg)
  • 5 gota supë perimesh
  • 1/2 filxhan arra të thërrmuara
  • 3 lugë Rose Marie dhe trumzë të freskët(copëtuar)
  • 2 lugë rrush të thatë
  • 4 filxhan oriz egjiptian larë
  • 3 gota qumësht
  • 2 gota krem qumështi
  • pak kripë
  • pak piper

Përgatitja e muamar orizi

Nxehni furrën në një temperaturë prej 180 Celsius. Lajeni pulën me kripë dhe ujë nga brenda dhe jashtë, pastaj shpërlajeni dhe thaheni. Supën me perimet e lëmë të ziejë (uji me karota, selino, qepë kripë, dhe piper) deri sa te valojë dhe pastaj hidhni brenda një copë koncentrat pule për 5 minuta pastaj hiqeni nga zjarri dhe liheni të ftohet. Arrat përziejeni me rozmarinë, trumzë dhe rrush të thatë dhe pastaj përziejeni dhe mbushni pulën dhe lidheni me një fije të trashë.
Vendos oriz brenda në tavë (template) ose në një enë të thellë, shtoni gjysmën e sasisë se qumështit dhe hidhini kripë dhe piper dhe pastaj vendosni pulën e mbushur mbi oriz, pastaj shtoni pjesën tjetër të shumës së qumështit dhe kremin (mund të vendosni një sasi të kremit mbi pule kështu që të marrë ngjyrën e duhur kur të piqet në furrë). Vendoseni tavën në furrë për rreth një orë ose derisa pula të jetë pjekur plotësisht (duke marrë parasysh që të jetë mbuluar me letër alumini gjysmën e kohës). Lëreni të ftohet pak dhe pastaj servireni.

Ju bëftë mirë!

 

Më shumë shkrime

Lër një përgjigje

Ju lutem lini komentin tuaj!
Ju lutem vendosni emrin këtu

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.

E Freskët taze

Situata shumë e rëndë/ Infektivi dhe Sanatoriumi nuk kanë asnjë vend bosh

Të dyja spitalet kryesore të COVID-19 në vend janë plotësisht të mbushura. “BalkanËeb” shkruan se para Infektivit situata ka qenë e qetë por nuk ka...

Kodi gjenetik i Kelmendësve

shkruan Fahri Xharra Një studim gjenetik, të cilin e mora për përgatitje për shtyp, i cili m’u duk shumë i saktë, edhe pse është nga...

Rriten ndjeshëm rastet e reja në Kosovë, 4 persona humbin betejën me Covid-19

Kosova ka regjistruar ditën e sotme një rritje të numrit të të prekurve me koronavirus në 24 orët e fundit, teksa 453 qytetarë kanë...

Studimi francez: Ja sa reaksione me pasoja të rënda shkaktojnë Pfizer, Astra Zeneca dhe Moderna

Epidemiologu Ilir AliMehmeti ka shpërndarë në rrjetin e tij facebook studimin më të fundit francez në lidhje efektet anësore të vaksinave anti-Covid, ku përfshihen...

PDIU, Idrizi në Fier: “Pashallarët e kuq” kundër Çështjes Çame; detyrimi ynë të mbrojmë identitetin kombëtar

Në një takim me anëtarët e Shoqatës Patriotike “Çamëria” dhe PDIU-së në Fier, Kreu i partisë Shpëtim Idrizi u shpreh se shqiptarët e Çamërisë...