Po ja disa këshilla si tua zgjasësh jetëgjatësinë, duke mos i lënë të zënë myk nga bebja.com;
Ju nuk i keni larë ndonjëherë manaferrat para se të jenë gati për tu ngrënë. Një prej rregullave kardinale deri më tani është për ti lënë ato palarë deri në momentin para konsumimit. Por duke i larë manaferrat me uthull dhe ujë, ju mund të zgjasni ditët e jetës së tyre (ndonjëherë madje edhe javë!). Në një tas të madh lani me ujë me pak uthull, 1 filxhan uthull, 3 gota ujë. Uthulla do të eliminojë çdo myk dhe bakteret.
Kulloni mirë manaferrat tuaj në një kullesë dhe shpëlani ato me ujë të ftohtë të rrjedhshëm. Kjo garanton që ju nuk do të shijoni ndonjë gjurmë të uthullës më vonë.
Tani që ju keni larë manaferrat tuaj, është koha për ti tharë ato sa të jetë e mundur. Lagështia është ende armik. Krijoni një peshqir prej letre në mënyrë që të krijojë një jastëk për manaferrat tuaj, pastaj lini manaferrat tuaj për rreth 15 sekonda, ose deri sa ata janë plotësisht të thatë.
Në vend që të vënë manaferrat përsëri në enën me të cilën i blemë i vendosim në një enë të tejdukshme të veshur me peshqir letre dhe të lëmë kapakun pjesërisht të hapur si për të shmangur krijimin e lagështisë.
Nëse nuk keni uthull, i lani në ujë të valuar për 30 sekonda më pas me ujë të ftohtë dhe procedurën si më lart.