Ky është një vakt i shijshëm dhe i lehtë për tu bërë. Preferojmë salmon por mund të fusni dhe peshk tjetër. Në qoftë se i pëlqen fëmija shtoni disa bizele të grimcuar, disa kokrra misri të gatuar ose pak ose brokoli, ose çdo gjë që ju keni në frigorifer! Vetëm shërbejeni këto qoftë ose petulla me peshk me një sallatë të freskët të gjelbër për një darkë të shijshme.
Përbërësit
500g patate pure
213g salmon pa hala dhe lëkura hiqet
Majdanoz i freskët
limon
2 luge miell
Vaj vegjetal
Për një shtresë krokante i lyejme ne 1 vezë te rrahur dhe pastaj 100g galete para tiganisjes.
Vendosni patatet pure në një tas. Hidhni salmonin në patate, shtoni majdanoz dhe limon, kripë dhe piper. Përziejeni mirë.
Ndani përzierjen në 8 copa të vogla me duar. Ju mund ti bëni Fishcakes, (keket prej peshku) paraprakisht dhe i lini te qetësohen në këtë fazë deri sa të jene te gatshëm për të gatuar. Nxehni nje tigan jo ngjites dhe i skuqni për 4-5 minuta në çdo anë ne nxehtesi te mesm.