500g fileto peshku të bardhë
75g miell
2 vezë
200g galetë (bukë e therrmuar)
Vaj për skuqje
Për salcën:
majonezë 200ml
kaperi 2lugë
majdanoz i freskët
1 limon
Përgatitja
Për të bërë salcën, përzieni majonezën me kaperi, majdanoz dhe lëngun e një gjysëm limoni. Lëreni në një tas të qetësohen derisa të jenë gati për tu shërbyer.
Pritini peshkut në copa në madhësinë e gishtit. Miellin përziejeni në një pjatë me kripë dhe piper. Rrih vezën në një tas të cekët dhe vendisni galetën në një pjatë të veçantë.
Zhyteni peshkun së pari në miell, pastaj vezë dhe më në fund në bukën e thërrmuar, duke u siguruar që të jetë lyer mirë.
E skuqni peshkun në vaj të nxehtë deri sa të marrë ngjyrë të artë në kafe, rreth 2-3 minuta. Thajini mirë në letër kuzhine dhe do të shërbehen me salcën.
Peshk krokant, i shpejtë dhe i lehtë për tu bërë dhe të gjithë familja do ta pëlqejë shumë. Këto kafshtata peshku mund ti bëni gati dhe ti ruani në frigorifer për ti skuqur kur jeni gati për të ngrënë. Shërbeni me patate të skuqura ose një sallatë.