Ra në rrjetën e SPAK, oficeri i Lezhës dikur kontrollonte gjyqtarët

0
42

Oficeri i Lezhës që u arrestua sot me urdhër nga SPAK dikur i është caktuar një rol i rëndësishëm në mbledhjen dhe koordinimin e informacioneve për gjyqtarët e prokurorët.

Burime bëjnë me dije se Leonard Palushi bashkë me kolegun e tij Bedri Hasanaj e drejtues të tjerë të uniformave blu, ishin ngarkuar nga Drejtori i Policisë së Qarkut në atë kohë, Arjan Muça, për të raportuar mbi vendimet e prokurorëve dhe gjyqtarëve që u duken si korruptive.

Redaksia siguroi në atë kohë mesazhin që drejtori Muça u ka dërguar vartësve të tij, në një grup në “Whatsapp”.

Në mesazhin e drejtorit të Policisë, të siguruar nga “Boldneës.al”, thuhet:

“Të nderuar shefa! Deri në orën 14 të ditës së sotme, duhet të dërgoni me shkrim në adresën e Leonard Palushit, problematikat që keni pasur me prokurorët dhe gjyqtarët, lidhur me vendime që ju i dyshoni si korruptive për 5 vitet të fundit, duke dërguar çështje konkrete dhe emrin e prokurorit apo gjyqtarit. Detyra duhet realizuar me seriozitet dhe korrektësi. Flm!”

Ndërsa hetimet, kanë zbuluar se oficeri ka vepruar përmes uniformës së punës në kundërshtim me ligjin. Ai dyshohet se ka dekonspiruar operacionet policore për llogari të anëtarëve të grupeve kriminale.