Presidenti i KiE në konferencë me Ramën: Shqipëria mund të jetë anëtar i asociuar i BE

0
95

Presidenti i Këshillit Europian, Charles Michel deklaroi gjatë konferencës për shtyp në krah të kryeministrit Rama, se ai do të bëjë gjithçka që të bëhet e mundur hapjen e negociatave në qershor pëer vendin tonë.

Michel foli gjithashtu dhe për idenë e anëtarit të asociuar të BE-së të hedhur nga presidenti Macron, të cilën tha se e ka diskutuar dhe me kryeministrin Rama dhe kanë rënë dakord që kjo i hap rrugë një bashkëpunimi më të mirë.

“Keni të drejtë kjo është arsyeja të theksoj faktin se duhet ti japim energji të reja procesit në BE. Këtë gjë e kam thënë, ne të gjithë vendet e BE-së duhet të marrim një vendim të përbashkët. Mund të mbështeteni tek unë dhe te miqtë e qeverisë për të tejkaluar këto sfida dhe të hapim negociatat. Duhet të keni rastin që në nivel udhëheqësish të trajtojmë këto sfidat. Jo që ne të gjejmë një justifikim tjetër, ne jemi të surprizuar nga miqtë tanë. Ishim në Suedi së bashku me kryeministrin dhe ai më tha që të përfshijmë dhe 27 udhëheqësit e BE-së, kjo është dhe ajo që po bëjmë, pa pritur një vendim për anëtarësimin. Ne kemi diskutuar dhe një ide të anëtarëve të asociuar në mënyrë që ne të bashkëpunojmë më mirë me njëri tjetrin. Kjo gjë më pëlqen të kujdesemi me njëri tjetri dhe të kemi operacional”, tha Michel.