Ingredientët:
- Perime sipas dëshirës
- Thjerrëza
- Vaj ulliri
- Supë pule
- Salcë domatesh
- Oriz
- Fileto levreku
- Kripë
- Piper
Udhëzimet:
1. Në një tigan me nxehtësi mesatare shtoni vajin e ullirit dhe perimet.
2. Trazojini mirë dhe më pas shtoni thjerrëzat.
3. Ndërkohë në një tenxhere me ujë të valuar shtoni supën e pulës.
4. Lëngun ia shtoni më pas thjerrëzave.
5. Rregullojini me kripë e piper.
6. I lini të ziejnë dhe ndërkohë i shtoni salcën me pomoderini.
7. Në një tenxhere tjetër me ujë të valuar, shtoni vaj ulliri dhe oriz.
8. E lini derisa të ziejë dhe i kaloni thjerrëzat në një blender.
9. E merrni fileton e levrekut dhe e gatuani në avull për rreth 10 minuta.
10. Në një pjatë shtoni një garuzhde nga thjerrëzat e kaluara më parë në blender.
11. Sipër vendosni dy lugë gjelle oriz dhe fileton levrekut që gatuam në avull.
12. Sipër i shtoni vaj ulliri.