Nga Iva Tiço
Nëse të pëlqejnë patëllxhanët në tavë, por imam bajalldia klasike dhe musakaja tradicionale të duken shumë të rënda, atëherë mund të kalosh tek varianti italian: parmigiana.
Ngjan më i lehtë, por në fakt nuk është dhe aq, se ndonëse mungon mishi i grirë, djathi është me shumicë. Por shija dhe “të ngrënët” lehtë, jo gjithmonë shkojnë bashkë. Dhe parmigiana është kaq e mirë, sa ndodh që edhe pse mendon ta shkruash recetën në blog, në fund, pasi del nga furra të harrosh ta fotografosh… Dhe të kujtohesh në fund fare, kur do lash pjatat.
Gjithsesi, së paku kemi foton në furrë. Të pjekur e përfytyroni vetë: djathi mocarelë dhe ai parmigiano shkrijnë :).
Përgatitjen e lexon në link-un e më poshtëm:
http://rozmarina.al/parmigiana-qe-del-aq-e-mire-sa-harron-ti-besh-foto-pasi-mbaron/