Nuk i del inati me FETO, Erdogan nga Kuvendi i Shqipërisë: Veproni në kohë kundër tyre

0
72

Presidentit Turk duket se nuk i del inati me faktin që në Shqipëri ka ende prezencë të organizatës FETO. Pas konferencës me Ramën, ai e preku këtë çështje  edhe në Kuvend nga ku tha se qeveria  shqiptare duhet të veprojë sa më parë ndaj kësaj organizate në të kundërt vendi vazhdon të jetë në rrezik.

Edhe këtu mund të veprojnë institucionet dhe qarqet e lidhur me FETO ndaj nuk duhet të keni asnjë dyshim, se kjo strukturë përbën kërcënim për Shqipërinë. Nëse nuk veproni në kohë është e pashmangshme që edhe këtu të ketë tentativa të ngjashme”, tha ai.

Më tutje Erdogan theksoi se Turqia do të jetë në krahë të Shqipërisë për të rritur stabilitetin dhe paqen në rajon, ndërsa uroi qeverinë për anëtarësim e përkohshëm të vendin në Këshillin e OKB.

Në do vazhdojmë të kontribuojmë në stabilitetin e vendeve tona dhe mbarë rajonit. Kur Shqipëria dhe Turqia të bashkojnë duart me lejen e të madhit Zot nuk do të ketë asnjë problem që të mos ta kalojmë apo të mos ta zgjidhem. Së bashku nuk do lejojmë askënd të prishë këtë panoramë të bukur. Në ndjekim me vlerësim rolin konstruktiv që ka luajtur Shqipëria në Ballkan dhe për njohjen e Kosovës si shtet i pavarur. Dua të uroj Shqipërinë për anëtarësimin e përkohshëm në Këshillin e Sigurimit të OKB-së. Ne do të ndajmë përvojat tona për këtë detyrë që e kemi kryer në të kaluarën. Populli turk qëndron pranë popullit shqiptar siç ka qenë gjithmonë”, tha Erdogan. Kujtojmë se dhe në konferencën nga Kryeministria, Erdogan tha se Turqia ndihet e “lënduar” për faktin se  organizata FETO ka shumë hapësirë në Shqipëri.