Hudhra është 100 herë më efektive se antibiotikët!

0
276

Hudhra është një nga ushqimet më të fuqishme të natyrës. Është një nga arsyet që njerëzit që ndjekin dietën mesdhetare, jetojnë më gjatë dhe më mirë. Ai gjithashtu ka një performancë të mahnitshme në laborator.

Allicina, e cila prodhohet kur copëtohet hudhra, përmban një përbërës të quajtur ‘Diall disulfide’, i cili ka aftësinë të vrasë bakteret edhe nëse ato mbrohen nga një shtresë e hollë biologjike që i bën ata shumë rezistent ndaj antibiotikëve. Hulumtimet e fundit kanë treguar se ky përbërës lehtë mund të prishë shtresën mbrojtëse dhe të ndalojë metabolizmin e qelizave bakteriale.

Hulumtimi i botuar në Journal of Antimicrobial Chemotherapy arrin në përfundimin se ‘disalfidi Dialil’ është 100 herë më i fuqishëm se antibiotikët eritromicinë dhe ciprofloxacin dhe kërkon më pak kohë për të punuar.

Kjo substancë mund ta bëjë ushqimin më të sigurt. Mund të përdoret për të pastruar banakun e përgatitjes së ushqimit, ose si ruajtës në ushqimet e paketuara si patatet, sallatat e sallatës, mishi. Kjo jo vetëm që do të zgjasë jetën e ushqimit, por gjithashtu do të zvogëlojë ndjeshëm rritjen e baktereve potencialisht të dëmshme. Dhe e gjithë kjo pa pasur nevojë të shtoni kimikate ‘, thonë studiuesit.

Vlen të përmendet se në Shtetet e Bashkuara, 2.5 milion njerëz çdo vit përjetojnë simptoma të diarresë, dhimbje barku dhe ethe, të cilat rezultojnë nga shfaqja e një bakteri të vetëm (campylobacter) në ushqim.