Kush nuk do ta donte një buding? Këtë që është në foto lart mund ta bëni shumë lehtë vetëm blini një reçel portokalli dhe portokalle me cilësi të mirë.
Përbërësit
200g gjalpë i zbutur
4-5 lugë marmelatë portokalli që mund ta bëni vetë ose ta blini
200g sheqer
lëkurën e 3 portokalleve
4 vezë, të rrahura lehtë
200g miell
qumështi 4 ligë
Ngroh paraprakisht furrën në 160 ° C . Merrni enët e budingut lyejeni bazën dhe anët me gjalpë të shkrirë.
Lini të ftohen pak pastaj i lyeni me reçel dhe i lini mënjanë. Në një tas, bashkoni gjalpë, sheqer dhe lëkurën e portokalleve të grirë hollë me rende. Gradualisht shtoni vezët e rrahura.
Hidhni miell dhe qumësht, përzijeni mirë për përgatitur buding. Vendosni enët në një tepsi me ujë të nxehtë mbushur përgjysmë.
Piqeni për rreth 1 orë dhe 20-30 minuta deri sa të jenë gatuar në mes – provojeni duke futur një kunj të hollë në qendër të budingut derisa ai të dalë i pastër.
Hiqini nga furra, lirojini ato me një thikë paleta, pastaj kthejeni budingun mbi pjatë. Shërbejeni atë të ngrohtë duke i hedhur krem karamel ose një akullore vanilje. Është gjithashtu e shijshme me salcë çokollate./27.al