Britania e Madhe heq 47 vende nga “lista e kuqe”, vetëm 7 shtete e kanë të ndaluar të kalojnë në kufirin britanik

0
331

Pas masave anti-Covid, lista e kuqe e udhëtimit e Anglisë do të reduktohet nga 54 vende në vetëm shtatë, sipas Sekretarit të Transportit.

Njerëzit që vijnë nga Afrika e Jugut, Meksika dhe Brazili, ndër të tjera, nuk do të kenë më nevojë për karantinë. Udhëtarët e vaksinuar plotësisht në Angli nga 37 vende të reja do të kenë gjithashtu më pak kërkesa për hyrje.

Rregullat e distancës sociale do të hiqen për baret dhe restorantet në Irlandën e Veriut nga 31 tetori. Klubet e natës gjithashtu do të jenë në gjendje të rihapen që nga ajo datë Ndërsa mbajtja e maskave mund të kthehet në shkollat ​​e Anglisë sipas planeve të paparashikuara.