Ambasada gjermane ndryshon procedurat e vizës për punë për Ballkanin Perëndimor

0
189

Autoritetet gjermane kanë njoftuar se për shkak të kërkesës jashtëzakonisht të madhe për oraret e aplikimit për viza për punësim në përputhje me Rregulloren për Ballkanin Perëndimor, rregullat ekzistuese do të përditësohen. Sipas përditësimit të fundit të bërë nga Ambasada Gjermane, do të vendosen rregulla të reja në lidhje me procedurën e terminit pasi që numri i aplikimeve tejkalon numrin e orareve që mund të vihen në dispozicion për momentin.

Prandaj, për të siguruar mundësi të barabarta për një orar aplikimi për të gjithë shtetasit e Shqipërisë, Bosnjë dhe Hercegovinës, Maqedonisë së Veriut, Malit të Zi, Kosovës dhe Serbisë, autoritetet gjermane kanë zbuluar se që nga fillimi i dhjetorit 2021, oraret do të përcaktohen deri në duke përdorur një procedurë llotarie mujore.

Kjo do të thotë që të gjithë do të mund të paraqesin një aplikim. Megjithatë, vetëm ata me fat do të mund të caktojnë një takim. Personat që dëshirojnë të bëjnë një orar aplikimi për vizë do të mund ta bëjnë këtë nga dita e sotme, 1 dhjetor deri më 17 dhjetor, duke përdorur sistemin online.

Ambasada ka sqaruar se procedura e shortit do të kryhet nga Ministria Federale e Punëve të Jashtme në Berlin nën mbikëqyrje.

Aktualisht, të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor, Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi, Kosova dhe Serbia, janë pjesë e listës së rrezikut të lartë të Gjermanisë. Udhëtarët nga këto vende duhet të plotësojnë një formular të hyrjes dixhitale dhe të qëndrojnë të izoluar për dhjetë ditë pas mbërritjes së tyre.