Vezët janë ushqimi më i mirë për nisjen e ditës mbarë. Të gjithëve na pëlqejne dhe janë plot me proteina. Ne do tju sjellim një mënyrë gatimi që do të ndryshojë përgjithmonë mënyrën se si i keni përgatitur vezët tuaja të mëngjesit. Nuk ka më vezë të skuqura që kanë shumë vaj, dhe as vezë të ziera që asnjëherë nuk arrijmë ti ziejmë aq sa duam ne. Po ju sjellim metodën më të lehtë të gatimit të vezëve “poache” pa skuqur, e bardha e bërë ndërsa e verdha e butë.
Ndizni furrën në 240 gradë. Merrni tavën e formave të kekëve të vegjël, hidhni pak ujë në fund të tyre dhe mbi ujë hidhni vezët. Vendosini në furrë për 8-10 minuta sa të mpikset e bardha, i nxirrni me kujdes me një spatul me vrima që mos të merrni ujë dhe do të keni vezët të mira për mëngjesin tuaj./27.al/