Në kohët e kuqe, të djelën gatuhej tava me patate, në të cilën piqej një gjysëm pule që ishte marrë me racion. Gjysma që kursehej duhej për të mbledhur javën me ndonjë supë a ndonjë gjë tjetër. Por, aroma e asaj tave të ditës së djelë më ka mbetur ende në kujtesë, veçanërisht kur shoqërohej me ndonjë gotë birrë të hapur që e blinim tek gjelltorja më afërt.
Ndoshta është pikërisht kjo aromë që më kthen gati çdo të djelë tek tava e patateve, por jo më me një gjysëm pule hungareze që nuk dihet nga na e sillte qeveria, por me mish, zogj, peshk e më the të thashë.
Sot, vendosa t’i gatuaj me salçiçe të freskëta viçi që i gjen në SPAR, prandaj nuk ke nevojë të vuash shumë. Nuk ka vetëm papate, por edhe karrota, selino dhe kërpudha.
Për recetën kliko në: http://rozmarina.al/tave-me-patate-dhe-salcice-qe-ia-do-zemra-nje-kupe-vere/