Ka than' i moçmi:

"Lot derdhin Vaitonjësit! Dëshpërim pësojnë të Dëshpëruarit! Frikë ndjejnë Frikacakët! As “ëndra të dërmuara” as “gjuhë të kryqëzuara”, as “ideale të përpira”, as “të arthme të mbuluar me blozë dhe me hi’ – s’ka për Ne!" - Lasgush Poradeci  

Manjani: Komisioni i Venecias vlerësim 100% për ligjin e pronave

Nga Skenderi 0

Ministri i Drejtesise, Ylli Manjani dhe drejtori i Pergjithshem i Hipotekes, Ilirjan Muho, ne ceremonine e nisjes se  procesit te dixhitalizimit te pasurise ne hipoteka. Projekti eshte financuar nga Zyra Qendrore e Regjistrimit te Pasurive të Paluajtshme (ZQRPP) dhe per zbatimin e tij jane perfshire rreth 250 specialiste./r/n/r/nMinister of Justice, Ylli Manjani and Director General of the Mortgage, Ilirjan Muho, during the process of digitalisation of property mortgages. The project is funded by the Central Office of Registration of Immovable Property and to implement it are included around 250 specialists .

Komisioni i Venecias ka vlerësuar si pozitiv ligjin për kompensimin e pronave.

Lajmin e ka dhënë ministri i Drejtësisë, Ylli Manjani, përmes një statusi në rrjetin social Twitter, ku shprehet se:

Në baze të këtij opinioni, Komisioni i Vencias mbështet 100% ligjin e miratuar tashmë për Trajtimin e Pronës me argumenta shteruese dhe të pakontestueshme.

Sipas Komisionit te Venecias, ligji në përmbajtjen e tij vleresohet i drejtë dhe proporcional për kushtet e Shqipërisë.

Gjithashtu Manjani shprehet se tani mbetet që konkluzionet e këtij opinitoni të ratifikohen nga gjykata jonë kushtetuese dhe të mbyllet njëhere e mirë kontesti për këtë ligj.

Opinioni i Komisionit të Venecias ka ardhur pasi Gjykata Kushtetuese dërgoi ligjin e pronave në Komisionin e Venecias në bazë të të cilit kërkonte të dinte që drafti i qeverisë është sipas standardit të Këshillit të Europës.

 

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>