Ka than' i moçmi:

"“Harrojmë se ditët tona janë të matura dhe se gërshëra e shtrigës kohë është gjithnjë gati të presë fillin e gjëllimit.”

-  Mid’hat Frashëri

Dhoma e zejtareve/ Klosi: Lehtësi dhe përgatitje të punonjësve të kualifikuar

Nga Rexhina Biba 0

Ministri i Mireqenies Sociale dhe Rinise, Blendi Klosi, gjate nje seminari te dialogut politik Shqiperi-BE per perfshirjen e komunitetit rom dhe egjiptian ne Shqiperi.	/r/n/r/nMinister of Youth and Social Welfare Blendi Klosi, during a seminar on Albania-EU political dialogue for the inclusion of Roma and Egyptians in Albania.

Zejtarët do të kenë tanimë dhomën e tyre dhe duke u regjistruar në të do të mund të evidentohet se cili është më i mirë në zanatin e vet, këpucari apo hidrauliku më i mirë.

Ministri i Mirëqenies, Blendi Klosi beson se në bashkëpunim me komunitetin e bizneseve dhe  institucionet e formimit profesional dhoma e zejeve të mund të kthehet në një shkollë të përgatitjes së punëtorëve të kualifikuar.

“Për zejtarët më të mirët e punëtorëve shqiptarë, ne të kemi mundësinë që të ofrojmë një model të qartë zhvillimi. Të gjithë ata që kanë një biznes të vogël do të mbajnë familjen me të dhe do të jenë zero në sistemin fiskal të Shqipërisë. Ky rrjet do të duhet të ngrihet dhe të ketë zërin e tij në politikat e vendit, por të gjithë këta duhet të jenë të evidentuar dhe të regjistruar në këtë dhomë kombëtare të zejeve dhe natyrisht të jenë pjesë e programeve të nxitjes së punësimit”, tha ministri Klosi.

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>