Fjalë kyçe: Artan Fuga

OpEd / Nga 27.al -

Mbi albanologjinë

Nga Artan Fuga Ja se çfarë gjeti në vitin 2007, kontrolli në institutet e albanologjisë, pikërisht kur ata ishin sipas formës sovjetiko-sllave, nën Akademinë e sklerotizuar të asaj kohe, model…

OpEd / Nga 27.al -

Humor anglez

Nga Artan Fuga Ja fasada që na nxjerr të gjitha “rrobat e palara” të qytetit tonë dhe të qytetërimit tonë aktual: Televizore me antena saçi. Jemi pa orientim kulturor dhe…

OpEd / Nga 27.al -

Parlamenti – tempulli i demokracisë?

Çfarë shakaje e hidhur që të bën t’ja plasësh gazit! Tempull? Lokal ku perënditë politeiste grinden me njëri-tjetrin? Vend i shenjtë ku shkojnë për t’u lutur besimtarët qytetarë-qyqarë me kokë…

OpEd / Nga 27.al -

Edhe humanistë, edhe patriotë

Nga Artan Fuga Bota është plot veprime palogjikë. Sociologjia është shpjegimi i arsyeshëm i veprimeve të paarsyeshme. Ja një: Shqiptarët po marrin dhenë, ikin nga sytë këmbët, nëpër gjermanira, anglira, skocira, kanaderira,…

OpEd / Nga 27.al -

Nuanca

Nga Artan Fuga Ka gjëra që bëhen, ka edhe gjëra që duken sikur nuk bëhen dot, por përsëri bëhen, ka edhe gjëra që nuk duhen bërë, por përsëri bëhen, ka…

OpEd / Nga 27.al -

Demokratizim për Shqipërinë, jo për partinë!

Nga Artan Fuga Demokratizimi i elitave politike dhe i organizimeve të tyre nuk ka sjell aspak medoemos demokratizimin e shoqërisë. Mes tyre aristokratët në Mesjetë kishin një organizim demokratik në një…