Krem Karamel për 4 persona
12 lugë gjelle me sheqer,
2 vezë të plota dhe 2 të verdha veze,
2 filxhana çaji me qumësht,
1 lugë çaji me vanilje.
Në një xhezve hedhim 8 lugë sheqer dhe i shkrijmë, karamelizohen, këtë e hedhim te format që do përdorim. Në një enë hedhim 2 vezë dhe 2 të verdha veze, 4 lugë gjelle sheqer dhe i përziejmë me pirun, shtojmë vaniljen dhe qumështin, këtë përzierje e hedhim te format ku kemi karamelin, i vendosim në një tavë, i shtojmë ujë, (kjo quhet banjo Mari) dhe i fusim në furrë me temperaturë 220 gradë për 45 minuta, i heqim nga furra dhe i lemë të ftohen për disa minuta, me kujdes i kthejmë përmbys në pjatë.
A Grandmother’s Secret Love and Her Hidden Legacy
The overgrown house caught my attention from the start. From my bedroom window, I could see its tall, unruly grass...